"Antalya'nın Kadın Girişimcileri" yarışması sonuçlandı -"Evde üretim yapanlar" kategorisinde Fatma Gürses, "İşyeri açaraküretim ve ticaret yapanlar" kategorisinde Aynur Ejder birinci oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Antalya'nın Kadın Girişimcileri" yarışması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Antalya'nın Kadın Girişimcileri" yarışması sonuçlandı.

Yarışmanın sonuçlarını açıklamak için düzenlenen basın toplantısında konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, yarışmanın kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların teşvik edilmesi amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Yarışmaya 26 kadının katıldığını ifade eden Özen, dereceye giren yarışmacıların Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'ndaki Antalya Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileyeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Yarışmaya ilginin yüksek olmasının Antalya'da kadın girişimciliğinin geliştiğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Özen, "Kadınları iş hayatına kazandırmış bir Türkiye, küresel dünyada söz sahibi olabilir" dedi.

İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, yarışmada birinci olan Fatma Gürses'in kadınları örgütleyerek bir ekip oluşturduğunu ve ürünlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kadar ulaştırdığını, Aynur Ejder'in örgü oyuncaklar üreten bir firmaya sahip olduğunu anlattı. Yarışmanın ardından kadınların yenilikçi ve yaratıcı yönlerini destekleyecek eğitim programları başlatmak istediklerini kaydeden Yargın, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile görüştüklerini, yakın zamanda e-ticaret atılımı gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Yarışmada "Evde üretim yapanlar" kategorisinde Fatma Gürses birinci, Sevgi Öntürk Terlemez ikinci, Züleyha Bayram üçüncü oldu. "İşyeri açarak üretim ve ticaret yapanlar" kategorisinde ise birinciliği Aynur Ejder, ikinciliği Pınar Kıymaz, üçüncülüğü Ayşe Kozuk elde etti.

Reklam
Reklam

Yarışmada Özlem Akıncı ve Hacer Sarıkaya ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: