Antalya'nın Serik Ve Manavgat Ilçelerindeki Etkili Yağış

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Çandır ve Belek beldelerinde zemin katlarını su basan evlerde mahsur kalanlar itfaiye araçları ve iş makineleriyle

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Çandır ve Belek beldelerinde zemin katlarını su basan evlerde mahsur kalanlar itfaiye araçları ve iş makineleriyle kurtarılıyor.

Etkili olan şiddetli yağış sonucu Serik ilçe merkezi ile Belek ve Çandır beldelerinde çok sayıda ev, iş yerinin zemin katları ile tarım arazisi sular altında kaldı.

Turizm merkezi Belek Akdeniz Mahallesi'nde evlerinin zemin katı su altında kalan Fevzi Yıldız Sitesi sakinleri, iş makinelerinin yardımıyla bulundukları yerden kurtarıldı. Bazı vatandaşlar ise su altında kalan araçlarını kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Vezne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acısu Deresi'nin ıslah edilmemesi nedeniyle turizmin göbeğindeki Belek beldesinde bazı mahallelerin su altında kaldığını belirterek, yağmurun şiddetlenmesiyle villaların su altında kalmaya başladığını, ancak şiddetli yağış nedeniyle belediyenin ilk anda müdahale edemediğini anlattı.

İnşaat işçisi Mustafa Özdemir ise sabah uyandıklarında kaldıkları binanın zemin katının sular altında kaldığını gördüklerini, bunun üzerine itfaiyeden yardım istediklerini kaydederek, saatler sonra iş makinesiyle kurtarıldıklarını, başka binalarda ise birinci katlarının su altında olması nedeniyle çatı katında kurtarılmayı bekleyen aileler olduğunu söyledi.

-Kayıkla evlere servis yapıyor-

Ailesiyle evinin çatısında mahsur kalan ve evden kedisiyle birlikte babasının kayığıyla çıkan 10 yaşındaki Mustafa Emre Ünver ise kedisini kurtardığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Baba Mustafa Ünver de evlerinden çıkamayan site sakinlerine teknesiyle yardımcı olduğunu anlatarak, "Hasta durumda olup da çıkamayanlar ile ekmek ve su isteyenlere sokaklarda kayıkla gezerek servis yapıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Kaldığı binadan iş makinesi yardımıyla çıkan ve ailesi için ekmek, su ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri alan Rus vatandaşı Laura Artein de ilk kez başına böyle bir felaketin geldiğini belirtti.

Belediye ve itfaiye ekiplerinin bölgede evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için çalışmaları devam ediyor.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: