Antalya'nın yabancıları NBA'i hadefliyor!

Beko Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı'nın yabancı oyuncuları iddialı. Türkiye'de başarılı olmak isteyen yabancı basketbolcuların hedefi ise NBA'da oynamak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol takımına, Polonya Ligi'nde Kager Gygina takımından transfer edilen 27 yaşındaki Aaron Pettway yaptığı açıklamada, Avrupa'da ikinci sezonunu Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde geçireceğini söyledi. ABD Kolej Ligi'nde (NCAA) Oklohoma State Cowboys takımında da iki yıl forma giyen Pettway, Türkiye'de başarılı olarak daha da yukarılara çıkmak istediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

NBA'da oynamak istediğini dile getiren Pettway, "NBA takımların herhangi birinde forma giymeyi çok istiyorum. Bunu başarabilmek için de çok çalışmam gerekiyor" dedi. 2.06 metre boyundaki Pettway Avrupa basketboluna alıştığını belirterek, "Türkiye'de merdivenleri birer birer çıkacağım. Takımım için elimden geleni yapacağım. Daha önce Polonya'da Türk basketbolcu Hüseyin Beşok'a karşı oynadım. Çok iyi bir oyuncu ve Türkiye'de Beşok gibi iyi oyuncular bulunuyor" diye konuştu.

"ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımının ikinci yabancı transferi olan ve geçen yıl İsrail'in Ashkelon takımında forma giyen 26 yaşındaki ABD'li Ricardo Marsh da, daha önce Türk Telekom ve Büyük Kolej takımlarında oynadığını ve tekrar Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

2.03 metre boyundaki forvet oyuncusu Ricardo Marsh, yeni takımında başarılı olacağına inandığını belirterek, "Takımdaki herkes çok istekli çalışıyor. Ben de elimden geleni yaparak forma giymek istiyorum. Burada hem iyi vakit geçirmek istiyorum hem de çok çalışacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Hedefinin NBA'de oynamak olduğunu söyleyen Marsh, "Ancak Türkiye ligi de çok kaliteli. Önce burada başarılı olacağım" şeklinde konuştu.

"HEDEFİM NBA"
ABD'nin Kansas State Üniversitesi'nden gelen Cartier Martin de, Türkiye'de bulunmanın değişik bir duygu olduğunu söyledi. 1.99 metre boyundaki forvet oyuncusu Martin, başarılı olmak için elinden geleni yapacağını belirterek, başarılı oyunculardan oluşan takımına yardımcı olacağını ve ligi en iyi yerde bitirebilmek için çalışacağını belirtti.

ABD Kolej Ligi (NCAA) ilk 15 oyuncusu içerisinde yer alan Martin, Avrupa'da ilk kez forma giyeceğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa'da ilk kez oynayacağım için üzerimde baskı hissetmiyorum. Çok çalışıp, en iyisini yapmaya çalışacağım. Hedefim NBA'de bir takımda forma giymek ancak tecrübe edinmek için Türkiye'de bir yıl daha kalabilirim."