Antalya'nın Yeni Kardeş Şehri, Yalta

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna'nın Yalta kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna'nın Yalta kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Daha önce kardeş şehir olunması kararı alınan Yalta ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir sözleşmesi imzalandı. Yalta Belediyesi'nin daveti üzerine gerçekleşen imza törenine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Meclis Üyesi Kadir Alkış ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin katıldı.

Sözleşmeye Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile Yalta Belediye Başkanı Aleksey Boiarçuk imza attı. İmza töreni Yalta Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Yalta Belediye Başkanı Aleksey Boiarçuk, imzalanan kardeş şehir protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Antalya dünyaca bilinen bir şehir. Özellikle turizm alanında Antalya'dan öğreneceğimiz çok şey var" dedi.

Reklam
Reklam

Genel Sekreter Mehmet Aktekin de Yalta Belediye Başkanı Boiarçuk'a gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Kardeş şehir olmanın önemine dikkat çeken Aktekin, "Kardeş şehir ilişkisi her iki kentin sakinleri için de faydalı olacak. İşbirliğimizin devamı için belediye olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi şirketi ALDAŞ'ın altyapı ve kredi temini konusunda Yalta'ya danışmanlık yapabileceğini kaydeden Aktekin, her alandaki deneyimlerini Yalta ile paylaşmaya hazırız olduklarını bildirdi.

Antalya ile Yalta arasında imzalanan kardeş şehir sözleşmesiyle iki kent karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunulacak, sanayi ve ticaret, şehir planlama ve kent estetiği, yerel yönetimlerde bürokrasi yönetimi, sosyal belediyecilikte gelişim, kültür mirası, turizm ve spor gelişimi, toplu taşımacılık, ekoloji ve doğal kaynakların rasyonel kullanımı ile insan kaynakları alanında karşılıklı işbirliği yapılacak. Ayrıca gençlik ve spor alanında karşılıklı değişim programları uygulanacak.

Reklam
Reklam

Bu arada Yalta ile imzalanan kardeş şehir protokolü ile Antalya'nın kardeş şehir sayısı 18'e yükseldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: