Antalyaspor 4 - 2 Galatasaray

Süper Lig'e haftalar öncesinden havlu atan Galatasaray, 29. hafta mücadelesinde Antalyaspor'a 4-2 mağlup oldu. Ev sahibi ekibin gollerini Eto'o (2), Emrah Başsan ve Rıdvan atarken, Sarı-Kırmızlı ekip Diego (kk) ve Umut Bulut'la karşılık verdi. Donk ise 70. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Galatasaray Süper Lig'de en son galibiyetini 22. Haftada Trabzonspor'a karşı almıştı. Sarı-Kırmızılı ekip 20 Nisan Çarşamba akşamı Çaykur Rizespor ile Türkiye Kupası yarı final mücadelesine çıkacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYASPOR 4 - 2 GALATASARAY

STAT: Antalya Arena

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Olguncan

ANTALYASPOR: Fornezzi, Diego, Celustka, Inkoom, Motta, Makoun, Yekta, Enguene (Dk.66 Charles), Serdar, Eto'o, Mbilla (Dk.59 Emrah (Dk.80 Rıdvan))

TEKNİK DİREKTÖR: Jose Morais

GALATASARAY: Muslera, Linnes (Dk.46 Koray), Semih, Hakan, Carole, Donk, Bilal (Dk.55 Umut Bulut), Yasin, Emre, Olcan, Podolski

Reklam
Reklam

TEKNİK DİREKTÖR: Jan olde Riekerink

GOLLER: Dk.15, 53 Samuel Eto'o, Dk.72 Emrah (Antalyaspor), Dk.39 Diego (kk.), Dk.64 Umut Bulut (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Mbilla (Antalyaspor), Hakan Balta, Yasin, umut Bulut (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Donk (Galatasaray)

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi. Carole sol kanattan ortaladı, Olcan ceza sahası içinde topa dokunamadı. Mutlak bir gol şansı kaçtı.

15'Enguene savunmanın arkasına çok şık bir ara pası gönderdi, Eto'o, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve klas bir plaseyle topu filelerle buluşturdu: 1-0.

25'Yasin sol kanattan ceza sahasına girmek istedi, Inkoom ile girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi.

27'Serdar sol kanattan bindiren Motta'ya pasını gönderdi, Brezilyalı oyuncu son çizgiden çevirmek istedi ancak top dışarı çıktı.

[Samuel Eto’o’dan Galatasaray'a skandal gol](https://www.mynet.com/samuel-etoodan-galatasaraya-skandal-gol-95358-myspor)

32'Serdar Özkan sol kanatta Linnes'i geçti, plasesini vurdu, Muslera son anda topu kornere çeldi.

Reklam
Reklam

40'Sol kanattan ceza sahasına giren Podolski neredeyse sıfırdan çok sert vurdu ve uzak köşede topu filelerle buluşturdu.

İlk yarı sonucu: Antalyaspor 1-1 Galatasaray

53'Korner kullanıldı, arka alana açılan top sonrası kafalardan seken topa Eto'o dokundu ve top filelerle buluştu. Galatasaraylılar'ın golün elle atıldığına dair itirazı var ama hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü verdi: 2-1.

64'Sol kanattan Carole ortaladı, Umut altı pas içinde çok düzgün bir dokunuşla topu filelerle buluşturdu: 2-2.

70'Donk, kırmızı kart gördü.

73'Savunmanın arkasına sarkıtılan topta Eto'o bomboş kaldı, şut atmak yerine yanındaki Emrah'a pasını gönderdi, başarılı futbolcu boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı:3-2.

76'Carole'ün ara pasında Yasin ceza sahasına girdi, Makoun'un müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem devam dedi.

90' Hızlı kullanılan serbest Vuruşta Rıdvan bir anda savunmanın arkasına sarktı ve durumu 4-2'ye getiren golü kaydetti.

Maçta başka gol olmayınca karşılaşma Antalyaspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Reklam
Reklam