Antalyaspor Vakfı'ndan Yönetime Taraftar Uyarısı

Antalyaspor Vakfı, takımın marjinal taraftar ve gruplarla başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağının geçen sezonlarda yaşananlarla ortaya çıktığını bildirdi.

Antalyaspor Vakfı, takımın marjinal taraftar ve gruplarla başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağının geçen sezonlarda yaşananlarla ortaya çıktığını bildirdi. Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, altı sezondur Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor futbol takımının küme düşmesinden dolayı duyulan üzüntü dile getirildi. Vakfın Antalyaspor A.Ş hisselerinin yüzde 36.58'ine sahip olduğu ifade edilen açıklamada, vakfın öncelikli amacının hali hazırdaki tesislerin ve taşınmaz mal varlığını idame ettirmek olduğunu anımsatıldı. Vakfın, Antalyaspor A.Ş'yi olağanüstü kongreye çağırmak dışında herhangi bir yaptırım gücü olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Antalyaspor A.Ş'de tüm icraat, sportif ve idari sorumluluk seçilmiş yönetimlere aittir. Antalyaspor A.Ş'de geçmiş yıllarda görev alan arkadaşlarımızın da yer aldığı Antalyaspor Vakfı olarak, geçen sezon başında yapılan kongreden hemen sonrası tecrübelerimizi aktararak bir kereye mahsus sportif ve idari tavsiyelerde bulunmuş olmakla beraber bu tavsiyelerimiz maalesef değerlendirilememiştir. Özellikle Antalyaspor'un altyapısı, kulübün geleceğine yönelik programlar, 50. yılda sportif başarı sağlanmasına yönelik adımlar, futbolcu izleme komitesinin gelişimi, takım planlaması gibi birçok konuda bilgi ve tecrübeye sahip olan Sedat Karabük'ün görevine devam etmesi önerimiz, Antalyaspor A.Ş tarafından uygun bulunmamıştır. Kongre sonrası yaptığımız bu öneriler dışında Antalyaspor A.Ş'de yönetim kurulunun görev dağılımının belirlenmesiyle birlikte ne sezon başında ne de devre arasında teknik heyetlerin belirlenmesi, gelen ve giden futbolcuların transferleri, idari yapılanma gibi konularda menajerler-futbolcular, camia içi ve dışı ve benzeri gibi kesimlerden gelen isteklere rağmen kesinlikle müdahil olmadığımızı belirtmek isteriz." -Menderes Türel'e teşekkür Antalyaspor'da görev verilecek kişilerin geçmişi ve gelecek hedeflerinin araştırılmasının istendiği açıklamada, alınacak personelin de zamanlamasının doğru yapılması gerektiği vurgulandı. Döşemealtı'na yapılacak yeni tesisler ve 100. yıla yapılan yeni stadın Antalyaspor'u yeniden Süper Lig'de yer alacak güce ulaştıracağına inanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Döşemealtı'nda Antalyaspor'a Avrupa standartlarında bir tesisi kısa zamanda tamamlayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Menderes Türel'e şimdiden çok teşekkür ederiz. Antalyaspor'un marjinal taraftar ve gruplarla başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağı, geçen sezonlarda yaşananlarla ortaya çıkmıştır. Hem tribünde, hem normal yaşamlarında hem de sosyal medyada Antalyaspor'un kulüp menfaatlerini düşünen taraftar gruplarına ve seyirciye ihtiyaç vardır. Bunun içinde geçmiş yıllarda yapılan Antalya merkez ve tüm ilçelerde yer alan ilk ve orta okullarda Antalyaspor'un tanıtımı, paneller ve küçük öğrencilerin maçlarda yer alması projesi tekrar hayata geçirilmeli, daha farklı projelerde geliştirilmelidir"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: