Antalyasporlu futbolcu İnceman: Güven varsa başarı da var

Antalyasporlu futbolcu Uğur İnceman, teknik direktörleri Mehmet Özdilek'in kendilerine güven aşıladığını dile getirerek, futbolcuya duyulan...

Antalyasporlu futbolcu Uğur İnceman, teknik direktörleri Mehmet Özdilek'in kendilerine güven aşıladığını dile getirerek, futbolcuya duyulan güvenin önemine dikkat çekti.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun TamSaha Dergisi'nin sorularını yanıtlayan Uğur İnceman, "Benim gibi büyük takımdan Anadolu takımına gelip de istikrar yakalayan oyuncuların örneği çok. Ancak bazen olumsuz örneklere de rastlayabiliyoruz. Ben kendimi bu konuda şanslı hissediyorum, çünkü bana güvenen bir teknik adamla çalışıyorum. Mehmet Özdilek'in bana verdiği güven çok önemli. Beşiktaş'ta bu istikrarı yakalayamamamın önemli nedenlerinden birisi, bu güveni hissedemememdi. Ama buradaki ortam tam tersi. Mehmet Hocayla gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz." diye konuştu.
İnceman, "Yani kötü oynadığında bile burada kendini Beşiktaş'a göre daha mı rahat hissediyorsun?" şeklindeki bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Beşiktaş'ta kadro geniş olduğu ve çok büyük bir transfer olarak kulübe gelmediğiniz zaman çok fazla krediniz olmuyor maalesef. Krediniz çok çabuk tükenebiliyor. Burada mesela 3 maç kötü oynama krediniz varsa, orada sadece 1 maç vardır. Ama burada da sonuçta iyi oynamazsanız, hocanız oynatmaz sizi."

Reklam
Reklam

"SCHUSTER'İN OYUN PLANINDA YOKTUM"
Sezon başında Beşiktaş'la kontratı devam etmesine rağmen sözleşmeni karşılıklı olarak feshettiği hatırlatılan İnceman, "2009-10 sezonu tamamlanmadan 6-7 hafta önce Beşiktaş'la sözleşmemi uzatmıştım aslında. O zaman takımın başında Mustafa Hoca vardı ve oyuncuların hepsiyle sözleşme yenilenmesini istemişti. Ancak Mustafa Hoca sürpriz biçimde ayrıldı ve yerine Schuster geldi. Kamp dönemi başladığında Schuster'in beni takımda düşünmediğini anladım. Bir oyuncu her gün bulunduğu kamp ortamında hocadan bazı şeyleri görünce takımda istenmediğini hisseder. Sezon başında sadece bir maçta şans bulmuştum. O da UEFA Avrupa Ligi'nde Vikingur'a karşı oynadığımız ve turu garantilediğimiz bir formalite maçıydı. Schuster orta sahada rotasyon uygulamasına rağmen bana hiç şans vermiyordu. Daha sonra kadroya da almamaya başladı. Bu durum beni hiç mutlu etmiyordu elbette. Benim de sabretmeye tahammülüm yoktu açıkçası. Çünkü 30 yaşındaydım ve oynamam gerektiğini düşünüyordum. Bu nedenle kulübe ayrılmak istediğimi söyledim. Tabii hangi takıma gideceğim de önemliydi, çünkü sözleşmem sürüyor ve beni alacak takımın bonservis bedeli ödemesi gerekiyordu. Bir başka sıkıntı da çoğu kulübün kulüplerin sezon başı planlamasını yapmış olmasıydı. Ancak Mehmet Özdilek beni istediğini söyledi ve Antalyaspor'a transferimin gerçekleşmesini sağladı." ifadelerini kullandı.
İnceman, "Beşiktaş'ta iki sezon forma giydin. Başlangıçta seni düzenli olarak ilk 11'de görüyorduk. Ama daha sonra bir rotasyon oyuncusu oldun. Bunun sebepleri nelerdi sana göre?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Dediğiniz gibi Beşiktaş'taki kariyerim çok güzel başlamıştı. Ertuğrul Hocanın isteği doğrultusunda takıma gelmiştim ve sürekli oynuyordum. Daha sonra Metalist Kharkiv'e 4-1 yenildik ve Avrupa'dan elendik. O maçtan bir hafta sonra da Ertuğrul Hoca istifa etti. Yerine gelen Mustafa Denizli orta sahada farklı oyuncuları oynatmaya başladı. Devre arası Fabian Ernst transfer edildi. O süreç benim için biraz kötü geçti istikrar anlamında. Devamlı kadrodaydım ama bazen yedek başlıyordum, bazen ilk 11'de başlayıp oyundan alınıyordum. Bu durum da beni mutlu etmiyordu. Çünkü insan hep oynamak istiyor. Ben de kendimi oynayabilecek kapasitede görüyordum. Tekrar takımda düzenli oynayabilmek için, "Nerelerde hatam var?" diye bakarak daha çok çalışmaya başladım. Tabii ki Mustafa Hocanın da kararına saygı duyuyorum, o ayrı. Ama durum böyle olunca insan mutsuz oluyor doğal olarak. Her şeye rağmen, Beşiktaş'taki ilk sezonumda lig şampiyonluğu kupasını kaldırmayı başardım. Bunda benim de katkım vardır diye düşünüyorum. Ne olursa olsun Beşiktaş'ta yaşadıklarım benim için güzel bir tecrübe oldu. Ve bundan sonraki kariyerimde de bana mutlaka katkı sağlayacağını düşünüyorum."
Gelecek yıllardaki hedefinin sorulaması üzerine İnceman, "Benim için ilk hedef öncelikle sağlığımı koruyabilmektir. Çünkü sağlığım yerinde olduğu sürece her şeyi başarabileceğimi düşünüyorum. O yüzden şimdiki hedefim sağlıklı kalmak. Onun dışında tabii ki idmanlarda daha iyi çalışıp Antalyaspor'u daha iyi yerlere taşımak ve belki de en önemlisi bir gün dolu tribünler önünde oynamak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz