Antalya'ya Vietnam'dan Kardeş Şehir Teklifi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik'i ziyaret eden Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuang, kardeş şehir teklifinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik'i ziyaret eden Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuang, kardeş şehir teklifinde bulundu.

Ziyarette konuşan Büyükelçi Cuang, Türkiye'nin kendileri için özel bir yeri bulunduğunu söyledi. Vietnam ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 35'inci yılında bulunduklarını ifade eden Cuang, bu ilişkileri geliştirmek için her türlü girişimi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Vietnam'ın 91 milyon nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Cuang, Vietnam'ın Nha Trang şehrinin Antalya'ya çok benzediğini, iki şehrin kardeş şehir olmasını istediğini söyledi. Cuang, kardeş şehirlerin oluşması halinde ilişkilerin daha da güçleneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Başkan Vekili Çelik ise Antalya'nın Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye'den Vietnam'a turistik geziye gidenler olduğuna işaret eden Çelik, ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: