Antalya’ya Yatırım Yağmuru

Antalya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, EXPO’nun altyapı projeleri çerçevesinde Antalya’ya...

Antalya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, EXPO’nun altyapı projeleri çerçevesinde Antalya’ya büyük yatırımlar geleceğini söyledi.

Türel, 2016 yılında gerçekleştirilecek EXPO’nun ulaşım, taşkın suyu önleme ve her türlü altyapısının tamamlanmasıyla birlikte, Antalya’nın yaklaşık bir miyar liralık yatırımla tanışacağını ifade etti.

Antalya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yatrımların ana başlıklarını şöyle açıkladı:

“Küçük Aksu Barajı Projesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek proje ile, EXPO alanının sel tehlikesinden önlenmesine yönelik tedbirler alınmış olacak. Bu proje için 120 milyon lira harcanacak. Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde 37 kilometrelik yolun Isparta Karayolu bağlantısına kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik bölümü, EXPO’ya yetiştirilecek. Bu proje kapsamında da 200 miyon liralık harcama gerçekleştirilecek.”

Reklam
Reklam

Diğer bazı yatırımları da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Türel, bu noktada CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Ak Parti iktidarı olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne EXPO alanında yapacağı altyapı yatırımları için 39 milyon 520 bin euro yaklaşık 100 milyon liralık bir kredi temin edildiğini ve bu kredi sözleşmesinin, İller Bankası ve Büyükşehir Belediyesi’nce kısa bir süre içerisinde imzalanacağını müjdeledi.

Gazi Bulvarı’nın kuzeyinde Büyükşehir Belediyesi’nce açılması gereken Doğu Çevre Yolu’nun da Karayolları Genel Müdürlüğü’nce tamamlanması hususunda teknik çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Türel, Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları arasında yapılacak protokol sonrasında, yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi halinde tamamlanacağını açıkladı. Yaklaşık 20 kilometreyi bulan bu yolun da 90 milyon liraya malolacağını kaydeden Türel, Antalya Büyükşehir Blediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nden talep ettikten sonra yapmaktan vazgeçtiği Sanayi Kavşağı, Kepez Belediyesi Önü (Varsak Kavşağı) ve Hal Kavşağı’nın yapımı için de karayollarının yeniden kolları sıvadığını ifade etti. Türel, bu projelerinde en kısa zamanda tamamlanması için girişimlere başlandığını, Karayolları’nın bu üç kavşağı EXPO’ya kadar tamamlayacağını ve bunlar için de 30 milyon lira harcanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Antalya Milletvekili Menderes Türel, Ak Parti iktidarı olarak CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destekten dolayı, mutluluk duyduğunu, bu projelerin Antalya’nın, Antalyalılar’ın projeleri olduğunu ve bu çerçevede Antalya’ya hizmet için siyasi parti farkı gözetmeksizin herkese destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: