Antandros antik kenti'nde kazılar başladı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde bulunan Antandros Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar başladı.

Altınoluk Belediyesi, Antandros Antik Kenti'ni Koruma ve Yaşatma Derneği ile Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından sürdürülen kazıların bu yıl, Hedef Alliance Holding'in sponsorluğunda yapılacağı belirtildi. Metropol, yamaç evler, Bizans mezarlıkları olmak üzere 4 bölümde kazıların gerçekleştirildiği ve yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait medeniyetin yeniden gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi. Geç Roma dönemine ait bir villa bulunduğu ve 7 odası, tuvaleti ile hamamının bir bölümünün açığa çıkarıldığı kaydedildi. Bu sene hamamda bulunan 2 soğuksu havuzu, 1 ılıklık bölümü ve 1 sıcak su bölümü ile de soyunma odalarında kazı yapılacağı, evin alt terasında da bir villanın olduğu belirtildi. Önceki senelerde ortaya çıkarılan ve üzeri mozaiklerle kaplı avlunun yeniden düzenleneği bildirildi. M.Ö. 5. yüzyıla ait olduğu sanılan kale ve surların da temizleneceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Çalışmaların 15 Eylül tarihine kadar devam edeceği, kazılara valilik tarafından 25 bin YTL, sponsor firma tarafından 70 bin YTL destek verildiği açıklandı.