Antbirlik Kütlü Pamuk Alım Avans Fiyatını Açıkladı

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2012-2013 ürün alım döneminde geçerli olacak kütlü pamuk avans...

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2012-2013 ürün alım döneminde geçerli olacak kütlü pamuk avans fiyatını belirlediklerini duyurdu.

Antbirlik Başkanı Abdullah Balaban yaptığı yazılı açıklamada, baz kalite Beyaz ST-1 kütlü pamuk için avans fiyatın 1,60 TL olarak belirlendiğini kaydetti. Balaban açıklamasında, “Birlik Yönetim Kurulunda yaptığımız görüşmeler neticesinde 2012-2013 sezonunda Kütlü pamuk avans fiyatını baz kalite Beyaz ST-1 için 1,60 TL olarak belirledik. Bu yılda geçtiğimiz yılda olduğu gibi kooperatiflerimizde randıman esasına göre kütlü pamuk alımı yapılacak. Antbirlik olarak açıklanan fiyat mevcut piyasa koşullarında verilebilecek en iyi fiyattır. Özellikle diğer bölgelerde açıklanan kütlü pamuk avans fiyatlarına bakıldığında, Antbirlik’in üreticinin emeğini koruyacağı bir fiyat açıkladığı herkesin malumudur. Özellikle altını çizmek istediğim konu belirlediğimiz fiyatın taban alım avans fiyatı olmasıdır. Önümüzdeki günlerde piyasalarda yaşanacak gelişmelere paralel aldığımız karar yeniden değerlendirilecektir. 2012/2013 sezonunda da bölge çiftçimiz daha önceki yıllardaki gibi üretimin her aşamasında desteklenmeye devem edilmiştir. Antbirlik tarafından üreticilere sağlanan ilaç, gübre tohum gibi tarımsal üretim desteği şu gün itibariyle yaklaşık 24.000.000 TL’ye ulaşmıştır. Birlik yönetim kurulumuz tarafından desteklenen kütlü pamuk Antalya Bölgesinde beyaz altını şahlanmıştır. Birlik olarak bu sezonda rekolte beklentimiz 35.000 Ton’dur” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

BİRLİK HER DÖNEM ÜRETİCİNİN YANINDA

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, birliğin her dönemde üretici ortaklarının yanında yer alarak onlara destek olduğunu belirtti açıklamasında şunları kaydetti:

”Bu anlamda 2012-2013 sezonunun tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tüm üreticilerin beklentilerini karşılayacak bir hasat yılı olur. Özellikle hava şartlarının da pamuk üreticisinin yanında olduğu şu günlerde Antbirlik olarak bizler verimlilik ve kaliteden çok memnunuz. Ümit ederiz ki verimlilik ve kalitedeki memnuniyetimiz preseli pamuk fiyatlarında yaşanacak artışlarla daha da büyük bir anlam kazanır, yüksek verim ve kalite çiftçimizin yüzünü güldürür. Tüm çiftçi kardeşlerime bereketli ve bol kazançlı bir hasat dilerim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: