Antbirlik’ten ‘beyaz' Altına Destek

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2012-2013 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans...

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2012-2013 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans fiyatına ilave fark verdiklerini duyurdu.

Antbirlik Başkanı Abdullah Balaban yaptığı yazılı açıklamada, kalite farkı gözetilmeksizin ortaklarına teslim ettikleri kütlü pamuğa karşılık kilo başına 32 kuruş fark verdiklerini açıkladı. Balaban açıklamasında, “Kooperatiflerimizde randıman esasına göre yapılan alımlarda 40 randıman ve yüzde 10 neme sahip Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatını 1,60 TL olarak belirlemiştik. Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar ile belirlenen avans fiyatlarına 32 kuruş daha fark verme kararı aldık” dedi.

Reklam
Reklam

İzlenen politikalar neticesinde bölgede neredeyse bitme noktasına gelen ‘beyaz' altına dönüş yaşandığını bildiren Balaban, şunları kaydetti:

”2012/2013 iş yılında birliğe bağlı kooperatiflerimiz aracılığıyla üreticiden 23.625 ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirildi. Yine aynı dönemde üreticilere pamuk üretiminde kullanılmak üzere 25.500.000 TL’lık ayni ve nakdi ihtiyaç malzemesi dağıtıldı. Dağıtılan ayni ve nakdi ihtiyaç malzemesi tutarları Antbirlik’in ortakları için bölge üreticileri için ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu yıl olumsuz hava koşullarının yanı sıra yaş sebze ve meyvede yaşanan gelişmeler üreticilerin gelir beklentilerinin çok altında kalmıştır. Çiftçiler ancak üreterek kazanabilir. Bu nedenle üretimden gelir elde edebilmeleri son derece önemli. Antbirlik olarak yaptığımız çalışmalar hep üreticinin dolayısıyla üretimin desteklenmesi yönündedir. Üreticinin desteklenmesi için Antbirlik tüm şartlarını zorlamaktadır. Mevcut şartlar altında daha önce belirlediğimiz kütlü pamuk alım avans fiyatına brüt 32 kuruş daha fark verilmesine karar verdik. Arkadaşlarımıza fark ödemesi ile ilgili çalışmalara derhal başlanması talimatını verdim.”

Reklam
Reklam

Birliğin her dönemde üretici ortaklarının yanında olduğunu vurgulayan Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, şunları söyledi: “İnşallah verdiğimiz fiyat farkı üreticilerimizin beklentilerini karşılayarak, pamuk üretiminin devamlılığını teşvik eder. Ülkemiz için son derece stratejik bir ürün olan kütlü pamuk üretiminin artırılması tüm kesimler için de stratejik bir hedef olmalıdır. Sadece Antbirlik tarafından değil, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla ülkemizdeki üretim artışını sağlayacak bir kütlü pamuk politikası oluşturulmalı, kütlü pamuğa verilen destekleme miktarı artırılmalıdır. Tüm çiftçi dostlarımın hasadının bol, kazancının yüksek olmasını temenni ediyorum”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz