Antep'e "Gazi" Unvanı Verilişinin 92. Yıl Dönümü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Antep'in kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadelenin, sadece bir şehrin değil, bir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Antep'in kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadelenin, sadece bir şehrin değil, bir milletin varoluş mücadelesi" olduğunu bildirdi.

Bakan Şahin, Antep'e "Gazi" unvanı verilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Antep Savunması'nın silahsız, müdafaasız, kendi gücüyle işgale 10 ay dayanan ve düşmana geçit vermeyen Gaziantep halkının en büyük onuru olduğunu belirtti.

"Antep'in kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadelenin, sadece bir şehrin değil, bir milletin varoluş mücadelesi" olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Onun içindir ki; Mustafa Kemal Atatürk, Antep Savunması'nı, 'Onlar yalnız Antep'i değil, Türkiye'yi de kurtardılar' sözleriyle ifade etmiştir. 8 Şubat 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi yaptığı toplantıda aldığı kararla, Antep'e 'Gazi' beratını verirken bile Fransızlar şehri bombalamaya devam etmiş, şehitlerle birlikte gaziler de çoğalırken Gaziantep istiklal mücadelesini sürdürmüştür. Gaziantep'in direnişi, bu şehrin tarih sayfalarındaki güzide yerine bir yenisini eklemiştir. Gaziantep, kahraman şehitlerin diyarı olmuştur. TBMM, Antep'i 'Gazi'lik unvanı ile onurlandırmasının ardından bu şehir unvanı unvanının gereği olan İstiklal Madalyası'na layık görülmüştür."

Antep halkının düzenli ordunun yardımı olmadan, ellerinde top, tüfek olmayan, ama daha kuvvetli silahları olan bir halk olduğunu ifade eden Şahin, mesajında şöyle devam etti:

"O silah Hak inancıydı. O silah vatan sevgisiydi, bayrak sevgisiydi. Bu şehrin genci, yaşlısı, kadını erkeği, tarihi sadece kitap sayfalarından öğrenmemiş, tarihin yapılmasına bizzat şahitlik etmiş, tarih yazmıştır. Gaziantep müdafaasının büyük kahramanları, Şehit Kamil, Mehmet Sait, Şahin Bey, Kılıç Ali, Özdemir Bey'in, Antep'in aziz şehitlerinin, bu şehre adını veren Gaziantep halkının, bu şehrin isimsiz kahramanlarının ruhu şad olsun. Bugün huzur, barış, hoşgörü dolu bir toplumda yaşamamıza vesile olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: