Antep'e "Gazi" Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın,

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın,

Yalçın, Antep'e "Gazi" unvanı verilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Antep direnişinin önemli simaları arasında yer alan Karayılan'ın "Antep Savunması" dendiği zaman ilk akla gelen isimlerden biri olduğunu belirtti.

Karayılan'ın şehit düşünceye kadar Fransız birliklerine öldürücü darbeler vurduğunu aktaran Yalçın, "Gazianteplilerin düşmana kahramanlık timsali direnişi işgal yıllarında millette hürriyet ve bağımsızlık ışığı oldu" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yalçın, mesajında şunları kaydetti:

"Antepliler, dört yandan kuşatılmış oldukları halde 11 ay Fransız kuvvetlerine kahramanca karşı koymuş, fakat şehri teslim etmeye mecbur kalmıştır. Sonunda Fransızlar 8 Şubat 1921'de Antep'i ele geçirmiştir. Aynı gün, Gaziantep halkının çoluk çocuk genç ihtiyar sırt sırta vererek, varıyla yoğuyla ortaya koyduğu insanüstü mukavemeti taçlandırmak için TBMM tarafından şehre 'Gazilik' unvanı verilmiştir. Nihayet, güneyde Türk birliklerine yenilerek barışa yönelen Fransızlar, 20 Ekim 1921'de Gaziantep'i terk etmiştir."

Yalçın, bu vesileyle şehit ve gazileri şükran ve minnetle andığını ve Gazianteplilerin bu onurlu gününü yürekten kutladığını belirtti.

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: