Antik Kente Ziyaretçi Akını

Fethiye'nin Yaka köyü sınırlarında bulunan ve bölgenin en yüksek dağları olan Akdağlar'ın sarp batı yamaçlarında...

Fethiye'nin Yaka köyü sınırlarında bulunan ve bölgenin en yüksek dağları olan Akdağlar'ın sarp batı yamaçlarında başlayan antik yerleşim kente, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Dağlık arazi yapısı ve Eşen Ovası’na hakim konumuyla öne çıkan kentin antik komşuları arasında kuzeyde Araxa, kuzeydoğuda Oinoanda, kuzeybatıda Kayanda, güneyde Xanthos, güneybatıda Pınara ve batıda Telmessos şehirleri yer alıyor. Likya kentini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Eski Yunan mitoslarına göre, her antik kentin bir kuruluş efsanesi ve bir de kurucu kahramanı olduğu ve Tlos'un kuruluş efsanesi de Hellen mitoslarına dayandırılmış ve Tlos kent adının Tremilus ile Praksidike’nin dört oğlundan biri olan Tloos'dan geldiğine inanılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz