Antik Kentte Leopar Figürü Bulundu

DENİZLİ (AA) - SAMET KIYAK - Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, duvara resmedilmiş leopar figürü bulundu.

"Buldan'ın sembolü olsun" PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu da Tripolis'te bulunan leoparın önemli olduğunu belirterek, bulunan Anadolu parsını ilçenin simgesi haline getirmeyi düşündüklerini dile getirdi. Haytoğlu, "Buldan'ın bir sembolü, simgesi yok. Kazılarda Anadolu parsı, sülün, keklik çıkmış. Türkiye'de nasıl Anadolu kaplanları varsa Buldan'ın da insanları Anadolu parsı olduğunu ispat etmiştir. Bir ilçenin tırnaklarıyla kendini ispatlamaya çalışması zaten onun atikliğini, çevikliğini, yükselme azmini göstermektedir. Böyle bir özellikten dolayı da Anadolu parsını sembol olarak seçersek uygun olur kanaatindeyim. Seramik laboratuvarımızı kurarsak Buldan'ın yalnız tekstil ürünleriyle değil aynı zamanda sembollerle öne çıkmasına da katkı sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: