Antlaya'da işdünyası da ulaşıma isyan etti: Ticaret bitti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu yeni ulaşım...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu yeni ulaşım sisteminin ticari olumsuz etkilediğini, şehirde kaosa yol açtığını söyledi.
Antalya’nın toplu ulaşım sisteminde yaşanan sıkıntılar iş dünyasını da çileden çıkardı. ATSO’nun eylül ayı olağan meclis toplantına toplu ulaşım sisteminde yaşanan sıkıntılar damga vurdu. İş adamları, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ulaşımda yeni dönem’ sloganıyla 20 Ağustos’ta başlattığı yeni sisteme eleştirilerini sıraladı. Yeni sistemin iyi araştırılmadan, halka sorulmadan hayata geçirilmesinin yanlışlığına işaret edildi. İş dünyası temsilcileri, aktarmalı sistemin toplu ulaşımı özendirmek yerine caydırıcı hale getirdiği tespitinde bulundu. İş adamları, aktarmayla zaman kaybı yaşayan insanların trafiğe yeniden kendi araçlarıyla çıkmaya başladığını, bunun da tıkanıklıklara yol açtığını anlattı. ATSO Başkanı Budak ise ulaşımda yaşanan sıkıntılar için ‘kaos’ ifadesini kullanmayı tercih etti.
Meclis toplantısının açılışında konuşan Budak, "Şimdi ulaşımda daha iyi bir sistem için son derece iyi niyetli bir adım atıldı. Fakat maalesef, ticareti bile etkileyen, bazı komitelerimizin dile getirdiği bir kaos yaşanmıştır. Bu kadar büyük boyutlu bir sıkıntı önlenemez miydi, bilemiyoruz. Ayrıca, hat değiştirme dediğimiz zaman Antalya’da yaz sıcağı diye bir şey var. Bir kavşakta otobüs değiştirmek muhtemelen bazen işkenceye dönebilir. Bu nedenle teoride doğru olan şey pratikte hatalı olabilir. Acaba güzergahlar ve değişim noktaları konusunda halka ve esnafa danışıldı mı, onu da bilemiyoruz." ifadesini kullandı. Budak, ulaşım ‘kaos’unun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ni acil çözüm üretmeye davet etti.

Reklam
Reklam

"ANTALYA’DA TRAFİK TERÖRÜ YAŞANIYOR"
“Bu şehri bir köy yapmaya kimsenin hakkı yok.” diyen Budak, "Antalya binalarıyla, trafiğiyle, plansızlık ve disiplinsizliğiyle kent olmaktan çıkmaktadır." diyen Budak, "Trafik sorunu özellikle yoğun saatlerde çekilmez bir hal alıyor. Şehir merkezine araçla gelmek işkence. Toplu taşıma kalitesi henüz insanlara araçlarını bıraktıracak düzeyde değil.” tespitinde bulundu. Trafik sorununun sadece tıkanıklık ve yoğunlukla sınırlı olmadığına da işaret eden Budak, şöyle devam etti: “Aşırı hız konusu tam bir terör olmuş durumda. Antalya’da radar kontrolü şehir dışında yapılıyor, ama asıl sorun Burhanettin Onat, Teomanpaşa, Çevre Yolu ve 100. Yıl gibi şehrin içinde yaşanıyor. 80 kilometre süratle giden bir araç bile arkadan selektörle taciz edilebiliyor. Kamyon ve fazla gürültü çıkaran motosikletler cirit atıyor. Yol şeritleri 10 gün içinde yok oluyor. Kamyonlar sol şeritten seyrediyor. Halk otobüsleri indirme ve bindirmede yolun ortasında duruyor veya ani hareketlerle tehlike yaratıyor. Avrupa’da bir araca arkadan fazla yaklaşmak suçtur, gereksiz korna çalmak suçtur, yanlış park suçtur. Çünkü bunlar kentte yaşamanın asgari kurallarıdır, medeniyet göstergeleridir. Bu trafik disiplinsizliği, trafik terörü veya trafik ahlaksızlığı artık bitmelidir. Belediye mi yapacak trafik mi bilmem, ama ne yapılacaksa yapılmalıdır."

Reklam
Reklam

"100.YIL’A RADAR KONULSUN"
Konuşmaların ardından söz alan ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı da araçların 100. Yıl Bulvarı’nda aşırı hızlı seyretmesine dikkat çekerek, yola radar konulmasını istedi. Akıncı, bulvar boyunca belirli noktalara aşırı hızlı araçları tespit edecek ve fotoğrafını çekecek bir sistem konularak sorunun önüne geçilebileceğini savundu. ATSO meclis üyesi Mustafa Karaman, yeni ulaşım sisteminde aktarma uygulamasının hususi araç kullanımını teşvik ettiğini kaydetti. ATSO Turizm Komisyonu ve meclis üyesi Sedat Belen de, belediyelerin vatandaşın mutluluğu için hizmet veren kurumlar olmasına rağmen, Antalya’da halkın talep etmediği ulaşım sistemin devam ettirilmesi yönünde ısrarcı olunmasını eleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz