AÖF sınav giriş belgesi alma seçenekleri araştırılmaya başlandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz dönemi ara sınavları 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Sınav tarihlerinin duyurulmasının ardından öğrencilerin bekledikleri şey AÖF sınav yerlerinin açıklanmasıydı. AÖF sınav yerleri, AÖF sınav giriş belgelerinin açıklanması ile belli oldu. Kimi öğrenciler, özellikle de bu yıl AÖF'de eğitim görmeye başlayanlar, AÖF sınav giriş belgesi alma işlemini nasıl yapacaklarını öğrenmek istiyorlar. Sınavlara ilk olarak girecekler ve merak edenler için AÖF sınavları öncesinde bilinmesi gerekenleri derledik. Haberimizden AÖF sınav giriş belgesi alma, sınavda yanınızda bulunması gerekenler ve önemli bilgileri öğrenebilirsiniz.
Bu eğitim-öğretim yılının başında yeni öğrencileri bünyesine katan ve yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrencinin yükseköğrenimini sürdürdüğü Açıköğretim Fakültesi, 17 lisans ve 34 önlisans programı hizmete devam ediyor.
AÖF SINAV BELGESİ ALMA
AÖF sınav belgesi nasıl alınır merak ediliyor. 26-27 Kasım'da yapılacak sınavlar öncesinde AÖF sınav giriş belgesi hem internetten AÖF Otomasyon Sistemi'nden, hem de AÖF Bürolarından alınabiliyor. Hafta sonunda iki oturum olarak yapılacak vize sınavlarından sonra final sınavları yapılacak. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak sınavlar ile Güz dönemi tamamlanacak. Bahar döneminde ise vizeler 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde, final sınavları ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak. Yıl sonunda tek ders sınavı ise 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınav belgesi almak için tıklayın
YÜZ YÜZE DERSLER
2016-17 eğitim yılında Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş, Osmanlı Türkçesine Giriş, Mikro İktisat, İstatistik , Maliyet Muhasebesi, Finansaş Yönetim, İngilizce, Arapça derslerinde yüz yüze dersler verilecek. Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Sistemi dahilinde eğitimler 13 Ocak 2017'ye kadar sürecek.
AÖF'DEN ÖĞRENCİLERE HATIRLATMA
*Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
*Sınava girebilmeniz için gerekli olan "Sınav Giriş Belgesi" ve "Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik" belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.
*Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.
*Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun. Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.
*Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
*Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
*Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
*Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
*Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.