AÖF sınav sonuçları ilan edildi ve ara sınavların nasıl geçtiği belli oldu. Kimi öğrenciler hayal kırıklığına uğrarken kimileri de aldıkları sonuçlardan memnun kaldılar. Siz de AÖF'ün çok sayıda bölümünden birinde okuyorsanız aşağıdaki bağlantı ile direkt olarak AÖF sınav sonuçları sayfasına erişebilir, sınav sonucu için giriş yaparak kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz. AÖF ara dönem sınavları notları belli olmasıyla birlikte şimdi sıra finallere geldi. İşte AÖF sınav sonuçları, sonuçlara itiraz prosedürü ve final sınavlarının tarihleri...
AÖF'de 4 Yanlış 1 Doğruyu götürüyor mu?
AÖF ile ilgili sorulan en popüler sorulardan birisi de; 4 Yanlışın 1 Doğruyu götürüp, götürmediği ile ilgili. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararına göre, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi; Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edildi. Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.
Anadolu Üniversitesi'nin AÖF sınav sonuç sayfasında AÖF sonuçlarınız için tek yapmanız gereken T.C kimlik numaranızı ekrandaki alana yazıp Giriş butonuna tıklamak.
AÖF DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN?
Anadolu Üniversitesinin AÖF akademik takvimine göre Bahar dönemi dönem sonu sınavları 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yeni uygulanmaya başlanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınav sistemi ile umutsuzluğa kapılan bazı öğrenciler AÖF sonuçları için itiraz etme yolunun nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.
Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim'in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.
AÖF öğrenci arayüzü örnek gösterimi.
AÖF ÖĞRENCİLERİNE TEK DERS YERİNE ÜÇ DERS SINAVI
Anadolu Üniversite rektörü tarafından açıklanan yeni sistemde AÖF öğrencilerinin dönem uzatmamaları adına yıl sonu girilecek tek ders sınavının bu yıldan üç derse çıkarıldığını açıkladı. Üç ders sınavına hangi AÖF öğrencilerinin girebileceğine dair açıklama ise şöyle;
Kayıtlı olduğu bölüm veya programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin "üç ders sınavı"na girebileceğini aktaran Gündoğan, şunları ifade etti:
“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas
alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ kapsamında oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”
AÖF 2017 AKADEMİK TAKVİMİ
Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı 29 - 30 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 03 - 04 Haziran 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 22 Temmuz 2017
AÖF yeni düzenlemeye göre, dersler 2 döneme ayrıldı. İlk dönemde alınan fakat kalınan bir ders, gelecek yıl 1. dönem içerisinde ve 2. dönemde de alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecek. Tıpkı üniversitelerin uyguladığı gibi. Yeni sistem gereğince; 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor.
Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.