AÖF sınav yerleri belli oldu! Sınav giriş belgeleri AÖF otomasyonunda

AÖF sınav yerleri öğrencilerin erişimine açıldı. AÖF otomasyonundan AÖF sınav giriş belgelerinin açıklanmasının ardından AÖF sınav yerlerini öğrenme fırsatı doğdu. İşte AÖF hakkında bilgiler...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler merakla, 'AÖF sınav yerleri belli oldu mu?' ve 'AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak?' sorularına yanıt arıyorlar. AÖF sınav yerleri konusunda merakla beklenen açıklama yapıldı. Öğrenciler AÖF sınav yerlerini artık öğrenebiliyor.. 4 Haziran Cumartesi ve 5 Haziran Pazar günlerinde gerçekleştirilecek sınavların giriş yerlerinin açıklanmasına yine de az bir süre kaldı. Sınavlardan önce açıklanan AÖF sınav yerleri ile adaylar sınava girecekleri binaları önceden görerek sınav günü bu konuda sıkıntı yaşamayacaklar. Ayrıca sınav günü de öğrencilerin yanlarında AÖF sınav belgelerini bulundurmaları gerekecek. Bu belgeyi yanında bulundurmayanlar sınavlara alınmayacak. Sizde AÖF sınav yerlerini öğrenmek isterseniz aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilir, nerede sınava katılacağınızı öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

AÖF sınav yerleri için tıklayın

AÖF SINAVLARINA ÇALIŞANLARA DESTEK

AÖF sınav yerlerinin açıklanmasına az bir süre kalsa da öğrenciler çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarda zaman zaman kaynak sorunu yaşanırken, zaman zaman ise çözümsüz kalan sorular için destek almak durumları ortaya çıkıyor. Bu anlamda öğrencilerin kendi kaynak ve çalışmalarının yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi de öğrencilere çeşitli kaynaklar sunup, çalışmalarına katkı sağlamaya çalışıyor. Bunlardan biri TRT Okul - AÜ Açıköğretim Fakültesi işbirliğinden ortaya çıkıyor. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bahar dönemi dönem sonu sınavlarına yönelik çalışmalarınızda çözüme ulaşamadığınız soruları TRT Okul'da canlı yayınlanan 'Sınava Doğru' programına gönderebilirsiniz. Buraya gönderilen sorular canlı yayında çözülecek ve hem size, hem de sınavlara girecek çok sayıda öğrenciye de katkı sağlayacaktır. Bunun için Açıköğretim Fakültesi sistemine girmeniz ve buradan sorularınızı göndermeniz gerekmektedir.

Reklam
Reklam

ANADOLUM eKAMPÜS SİSTEMİ DERTLERE DEVA

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin en çok işine yarayan hizmetlerin başında eKampüs Sistemi geliyor. Burada öğrencilerin işine yarayacak pek çok şeyi bir arada bulabilmek mümkün. Geçmiş dönemde çıkan sınav sorularından faydalanabileceğiniz güncel sorulara kadar çok sayıda soruya eKampüs'ten erişebilirsiniz. Diğer taraftan hem sizler gibi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerle iletişim halinde olabilir, karşılıklı bilgi aktarımı yapabilirsiniz. Ayrıca eKampüs Sistemi öğrencilerin sistem üzerinden hocalarla sınavlara çalışabilmelerini sağlıyor. eKampüs Sistemi sürekli yeni hizmetleri de bünyesine ekleyerek daha zengin bir platform haline gelmeye devam ediyor. eKampüs Sistemi'nden faydalanmak istediğinizde, 'ekampus-login.anadolu.edu.tr' adresine giderek burada e-Posta adresiniz veya T.C Kimlik Numaranız ile şifrenizi kullanarak giriş yapabilir, sistemin artılarından faydalanabilirsiniz. 4-5 Haziran'da yapılacak Bahar dönemi dönem sonu sınavları öncesinde; 16-17 Nisan 2016 Bahar dönemi ara sınav sorularına ANADOLUM eKampüs Sistemi içerisindeki derslerden erişebilirsiniz. Ders Topluluğu bölümünde 'Sor-Öğren' etkinliği ile ders içerikleriyle ilgili sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Yine Ders Topluluğu bölümünde 'Araştır-Bul' etkinliğiyle hocalarınız sizi sınava hazırlıyor.

Reklam
Reklam

AÇIKÖĞRETİM ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ

Anadolu Üniversite Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler 7/24 Çağrı Merkezi Hizmeti'nden faydalanabiliyorlar. Öğrencilere daha fazla yardımcı olabilmek ve kaliteyi yükseltmek adına yapılan bu uygulama ile öğrenciler artık hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin 7/24 bu sistemden faydalanabilecekler. Öğrenciler 0 850 200 46 10-19 ya da 444 10 26 numaralarını arayarak bu hizmetten faydalanabilecekler.

AÖF SINAVLARI ÖNCESİ BUNLARA DİKKAT EDİN!

AÖF sınav yerleri açıklandığında öğrencilerin AÖF sınav yerlerini en geç sınav tarihinden 1 gün önce görmeleri sınav gününde zaman kazandıracaktır. AÖF sınav giriş belgeleri açıklandığında bu belgelerde yer alan uyarıları dikkate almak, sınav öncesinde ve esnasında sorun yaşanmasının önüne geçilmesini sağlar. Sınav gününde öğrencilerin sınava girebilmek için gereken belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Öte yandan bu belgeler dışında kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne ile sınava girilmesine izin verilmemektedir. Bu nedenle sınav yerlerinize giderken, bunları yanınızda bulundurmamaya özen göstermelisiniz. Sınav gününde sınav binalarında yoğunluk yaşanabiliyor. Öğrencilerin sınav binalarına sınav saatinden 1 saat önce gitmeleri sınava giriş işleminin selameti açısından iyi olacaktır. Öğrencilerin sınava saatinde gelmeleri de büyük önem taşımaktadır. Uzun çalışmalar sonucunda girilen sınavlar öncesinde sınav saatinde sınav yerlerinde bulunmanız gerekmektedir. Sınav saatinin ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Reklam
Reklam

Sınavda yapacağınız işaretlemelerde siyah ve yumuşak uclu kurşun kalem kullanmanız gerekmektedir. Buna uygun olmayan kalemler sınav optiğine zarar verebilir, bu da sınavınızın geçersiz sayılmasına neden olabilir. Yine iz bırakmayan silgi kullanmalısınız. Sınavlarda cevap kağıdı üzerine test grubunuzu kodlamayı unutmayın. Çünkü sonuçlar buna göre değerlendirilir ve işaretleme yapmamanız durumunda sınavınız geçersiz sayılacaktır. AÖF sınavlarında hesap makinesi kullanabilirsiniz. Fakat kullandığınız hesap makinelerinde alfabetik tuş takımı ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN v.b tuşlar bulunmamalıdır. Bu tarz makineler de sınava alınmaz, üzerinizde bulunması durumunda ise sınavınız geçersiz sayılır. Son olarak resmi kıyafetlerle de sınavlara giremezsiniz.

AÖF ÖĞRENCİSİ NASIL OLABİLİRİM?

Öncelikle Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim görmek için sınavlara girmeniz gerekmetedir. Sınavların ardından bazı bölümler kontenjansız öğrenci alımı yaparken, bazı bölümlerde ise kontenjan vardır ve belirli sayıda öğrenci kabul edilir. AÖF'de okuyacakların YGS'den 150 ve üzerinde puan almış olmaları gerekir. Öte yandan Meslek Lisesi mezunları ise sınavsız geçiş yapabilseler de, buna rağmebn başvuru ve terci işlemleri ÖSYS kapsamındadır. Ayrıca Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olanlar Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Reklam
Reklam

SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE FIRSATI

Açıköğretim Fakültesi hali hazırda üniversite okuyanlara da ikinci üniversite okuma fırsatı sunuyor. Okuduğu okuldan memnun olmayan yahut bununla yetinmeyip daha fazlasını isteyenler, AÖF'den bu hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. İkinci üniversite için sınav şartı ise aranmıyor ve cazip bir seçenek haline geliyor. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri "İnternet Başvuru" ve "AÖF Bürolarından Kayıt" olmak üzere iki aşamalı gerçekleştiriliyor.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU KOŞULLARI

Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’nin önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

Reklam
Reklam

ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.

Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.

Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.

Reklam
Reklam

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz. Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar. Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar. Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya önlisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler.

Reklam
Reklam

AÖF SINAV NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı