AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI! AÖL 3. dönem sınavları ne zaman bitecek, sınav hangi tarihler arasında yapılacak?

AÖL sınav giriş ekranı, dün öğrencilerin erişimine açıldı. Açık öğretim lisesi öğrencileri sınava çevrimiçi olarak giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından çok sayıda vatandaş konuya ilişkin araştırma yapmaya devam ediyor. Peki AÖL 3. dönem sınavları ne zaman sona erecek, sınav hangi tarihler arasında yapılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı ve AÖL sınav giriş ekranı...

AÖL sınav giriş ekranı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Açık Öğretim Lisesi öğrecileri AÖL sınavı giriş ekranını internette sorguluyor. Peki AÖL 3. dönem sınavları ne zaman sona erecek, sınav hangi tarihler arasında yapılacak? Detaylar haberimizde...

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN SONA ERECEK, SINAV HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Sınavları, 20 Temmuz 2022 tarihi saat 09:30'dan - 29 Temmuz 2022 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak devam edecek.

Reklam
Reklam

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI

MEB AÖL Açık Lise 3. Dönem sınav giriş ekranı için tıklayınız:

http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokul sınavları AÖK Bilgi Yönetimi sistemiyle düzenleniyor. Öğrenciler sınav sistemine T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası ile birlikte şifreleriyle giriş yapabiliyor. Karşılarına gelen ekranda sol tarafta bulunan menü aracılığıyla sınava girilecek ders seçilirken sınav başlatılıyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER?

18 yaş altı için öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri,

18 yaş üstü için öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 5 veya üzeri,

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,

Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz.

AÖL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5(beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Reklam
Reklam

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.