Apart oteller, kış aylarında üniversite öğrencilerine uyarlanacak

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, geliştirdiği proje çerçevesinde, kış...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, geliştirdiği proje çerçevesinde, kış aylarında boş olan apart otellerin, öğrenci yurdu konseptine uyarlanarak öğrencilerin konaklamalarının sağlanacağını ifade etti.

Alanya Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Projesi çerçevesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ALTSO konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, projeye katılmak isteyen, Alanya’da bulunan apart otellerin temsilcileri katıldı. Proje, Alanya'da yükseköğrenim kurumları ve öğrenci sayılarının hızla artmasına paralel olarak ortaya çıkan yurt ihtiyacını, yeni binalar tesis ederek karşılamak yerine, kış aylarında atıl kalan konaklama tesislerinin kullanılmasını ve öğrencilerin konakladığı dönemlerde, bu tesislerde, öğrenci yurdu konseptine uygun koşulların oluşturulmasını temin etmek amacıyla hazırlandı.
Alanya öğrenci dostu konaklama işletmesi projesi bilgilendirme toplantısında projenin içeriği hakkında bilgi verildi. A.Ü. Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör, projenin genel içeriği hakkında verdiği bilgide, yurtları kız ve erkek öğrenciler için ayrı düşündüklerini, yükseköğrenimin var olduğu Eylül-Haziran aylarında öğrencilerin, yurda başka müşteriler alınmadan konaklamasının sağlanacağı tesisleri tercih edeceklerini bildirdi. Dekan Güngör, gelecek öğretim yılında sayıları 3 bini geçecek olan öğrencilerin ekonomiye de önemli katkı yapmasını beklediklerini söyledi. Bu manada hem apart otel yöneticilerini ve hem de aileleri tarafından fakülteye emanet edilen öğrencileri koruyacak tedbirler aldıklarını söyleyen Prof. Güngör, Alanya’da sağlıklı bir yurt projesini hayata geçirmek zorunda olduklarına işaret etti.

Reklam
Reklam

Güngör, “Şayet öğrenci ailelerini memnun edecek bir sistem kuramazsak, ilçemizdeki yükseköğrenim kurumlarına öğrencilerin gösterdiği talep düşecektir. Bu durumda sınavlarda Alanya’daki öğretim kurumlarına girme puanı da düşecek. Bunu, fakülte yönetimi olarak istemiyoruz. Puanı yüksek ve tercih edilen yükseköğrenim kurumları olmak tek arzumuz. Bu nedenle apart oteller ile işbirliğinde, karşılıklı çıkarların korunduğu bir proje modeli geliştirdik.” dedi.
ALTSO Meclis Başkan Vekili ve ALTİD Yönetim Kurulu üyesi Hayriye Sadullahoğlu Argun da sayıları her geçen yıl artan öğrencileri belirlenen kriterlere uyan tesislerde konaklamalarını sağlayacaklarını kaydetti. Bunun için fakülte ve meslek yüksekokuluna kayıt sırasında öğrenci ailelerini yönlendireceklerini ifade eden Argun, “Gerekli duyuruları da yapacağız. Öğrenci velilerinin genel kanısı Alanya’nın bir turizm kenti olduğu ve çocuklarının burada çok fazla kontrol edilemeyeceği yönünde. Ancak biz öğrenci velilerinin taleplerini aldık ve onlara uygun bir sistemi hayata geçirmeyi hedefledik. Projeyi bu öğretim yılında uygulamak istiyoruz. Ağustos ayında öğrencilerini kaydetmek üzere gelen ailelere kurulu bir sistem kuracağız.” şeklinde konuştu.
Toplantının devamında, apart tesis işletmecilerinin sorularına cevaplar verildi. Projenin genel hatları dışında ayrıntıları ile ilgili bilgi veren ALTSO Genel Sekreteri Servet Ünlü, başvurunun da ALTSO’da oluşturulacak sekreteryaya yapılacağını söyledi. Ünlü, projeye dahil olan tesislere gerekli belge ve afişlerin dağıtılacağını ve periyodik zamanlarda denetimler yapılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz