APEK borç faiz oranını yüzde 50 indirdi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK), ortaklarının vadesi geçen borçlarını kolay ödeyebilmeleri için, faiz oranlarını yüzde...

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK), ortaklarının vadesi geçen borçlarını kolay ödeyebilmeleri için, faiz oranlarını yüzde 50 indirdi.
APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, yaptığı açıklamada, çiftçi ortaklarının borçlarını ödemelerinde kolaylık sağlamak adına faiz oranlarını düşürdüklerini söyledi. Aya "Kooperatifimiz ortaklarının sattıkları ürünün üretim maliyetini karşılayamaması, genel ekonomik şartlar nedeniyle borçlarını vadelerinde ödeyememeleri sonucunda ortaya çıkan, vadesi geçen alacaklarımızın tahsilini hızlandırmak için böyle bir uygulamaya gittik. Bu tür alacaklara uyguladığımız yüzde 2’lik gecikme faizini, yüzde 1’e çektik." dedi.
Aya, bu indirimin 31 Aralık 2011 tarihine kadar geçerli olduğunun da altını çizerek, "Faiz indirimi 5 ay ile sınırlı. Bu nedenle borçlu olan çiftçilerimizin, vadesi geçen borçlarını ödemeleri için verilen bu 5 aylık süreyi iyi değerlendirmelerini ve borçlarını ödemelerini bekliyoruz. Bu borçlu çiftçilerimiz adına büyük bir fırsat. Çiftçimiz 2 lira olan borcu yerine 1 lira ödeyecek." bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz