APEK Genel Kurulu'nda arbede

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Genel Kurulu'nda kooperatif yönetimine, Adapazarı Şeker Fabrikası'na ortak alınması ve hisselerinin bir bölümünün ya da

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Genel Kurulu'nda kooperatif yönetimine, Adapazarı Şeker Fabrikası'na ortak alınması ve hisselerinin bir bölümünün ya da tamamının satışı konusunda yetki veren maddenin oylaması sırasında arbede yaşandı.

Atatürk Stadı'nda düzenlenen genel kurulun divan başkanlığına, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar seçildi.

İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, 1953 yılında kurulan fabrikayı özelleştirmeyle satın aldıklarını, fabrikayı birkaç yıl içinde şeker üretir hale getirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan adayı Nuri Akyel ise mevcut yönetimin fabrikayı borçlandırdığını, gündemde yer alan 10. madde ile yönetimin fabrikayı satışa çıkaracağını öne sürdü.

Bazı gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Adapazarı Şeker Fabrikası'na ortak alınması, fabrika hisselerinin bir bölümünün veya tamamının satışı konusunda yönetime yetki tanıyan maddenin oylamasına geçildi.

Bu sırada, sahaya inen APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, tribünleri gezmeye başladı. Aya'nın kooperatif üyelerini yönlendirdiğini öne süren muhalefet grubu da sahaya indi. Muhalefet grubu ile yönetim taraftarları arasında çıkan arbedede muhalefetin başkan adayı Akyel yumruklandı.

Polisin araya girmesiyle sonlandırılan arbedenin ardından sahadakiler tribünlere gönderildi. Kısa süreli arbedenin ardından kürsüye çıkan Aya, 10. maddenin oylanmasını iptal ettiklerini açıkladı.

Genel kurulda, gündemin son maddesinde yer alan yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle oylamaya geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: