APO'ya 'sayın' sözüne 10 ay hapis

ERZURUM (İHA) - Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Sayın Abdullah Öcalan'ı bir siyasi irade olarak görüyor ve kabul ediyorum" ifadelerinin yazılı formu doldurup altına imza attıkları iddiasıyla haklarında 15'er yıl hapis istemiyle dava açılan 2 üniversite öğrencisi, 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı'da 6 Şubat 2006 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın yurt içindeki gençlik yapılanması olan yasa dışı Kürdistan Demokratik Gençlik Konfederalizmi'nin yürüttüğü "Ben bir Kürdistanlı olarak Kürdistan'da Sayın Abdullah Öcalan'ı bir siyasi irade olarak görüyor ve kabul ediyorum" içerikli imza kampanyasına katıldıkları ileri sürülen Ağrı Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencileri Yaşar Yalpa (21) ile Harun Dikmen (22), Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 15'er yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Sanık öğrenciler mahkemede, formu Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) aldıklarını ve PKK'nın böyle bir imza kampanyası yürüttüğünü de bilmediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, 2 öğrencinin 10'ar ay hapis ve 416 YTL adli para cezasıyla cezalandırılmalarını kararlaştırdı. Mahkeme, ayrıca verilen hapis cezasının paraya veya tedbirlerden birine çevrilmesine ve ertelenmesine yer olmadığını da kararlaştırdı.