Apple çalışanları neden iş değiştiriyor?

iPhone ve iPad’in başarısının ardından hisselerine kat kat değer katan Apple çalışanları başka firmalarda iş bulmak için zorlanmıyor.

Son yılların en popüler firmalarından biri olan Apple çalışanlarında basamak olarak kullandığı bir firma halini aldı. Teknoloji konusunda başarılar yakalayan firmada çalışmak isteyen binlerce kişi bulunuyor. Apple çalışanlarının gözü ise dışarda. Çünkü Apple’da deneyim kazanmanın ardından başka firmalarda dolgun bir maaşla kolaylıkla iş bulabilen çalışanlar bu fırsatları değerlendiriyorlar.
LinkedIn sosyal ağı üzerinde yapılan araştırmaya göre şimdiye kadar Apple’da çalışıp başka firmalara geçen kişi sayısı 1972. Tabii ki bu rakam sadece LinkedIn ağı üzerine kayıtlı olup doğru bilgiler giren kullanıcıları kapsıyor. Bu kişilerde genellikle üst düzey görevlerde bulunan insanlar. Eski Apple çalışanlarının11 farklı şirkette işe başladığını görüyoruz. Bu firmalar:
Zynga,: 17
Facebook: 73
VMware: 118
IBM: 130
The Adobe: 154
Dell: 157
Oracle: 163
HP: 216
Microsoft: 300
Google: 315
Cisco: 329
Bu firmalar arasında en dikkat çekenleri ise Microsoft, Google ve Cisco. Apple’dan en fazla çalışan transfer eden firmalar olan bu üçlünün son dönemdeki yükselişleri de buna bir örnek olarak gösterilebilir.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/74704/facebook-satin-aldi-tepkiler-twitterdan-geldi/)