Apple, Gamepad patenti aldı!

Apple’ın oyun konsolu dedikoduları yeniden alevlendi. Zira teknoloji devi şu günlerde yeni bir patent ile gündeme geldi.

Günümüzde bir oyun konsolu sahibi olmasalar bile, iPhone, iPad ve iPod Touch gibi cihazlar sayesinde kullanıcılar oyun dünyasından geride kalmıyor. Ancak firma oyun konusuna daha büyük çaplı düşünmeye başladı.

Zira epeydir reddedilmeyen Apple markalı bir oyun konsolu söylentisi ve yapımcıların, “olabilir” şeklinde yorumlamaları, böyle bir cihazın yakında karşımıza çıkacağını düşündürüyordu. Son gelişmeler, kısmen bu durumu doğruluyor.

Zira Mart ayında patenti hakkında belgeler ortaya çıkan Apple TV için, yeni bir patent daha ortaya çıktı. Söz konusu patent, Apple TV’ye bağlanabilen bir gamepad. Görüntüsüne bakıldığında Sony PS3′ün Dualshock’unu andıran bu cihaz, hem Apple TV üzerinde kontrol sağlayabilecek hem de oyun oynarken kullanıcıların en büyük yardımcısı olacak.

Reklam
Reklam

Şimdilik ürün hakkında detaylı bilgi mevcut değil… Apple’ın oyun konsolu konusunda yeni yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

[

**The Dark Knight Rises Gişeyi Domine Etti!

**](http://www.scroll.com.tr/86584/the-dark-knight-rises-giseyi-domine-etti/)