Apple nakit fazlasından dert yanıyor!

Teknoloji devi Apple’ın pek de alışılmadık bir sorunu var: Yöneticiler ellerindeki ihtiyaç fazlası parayı harcayacak alan bulma konusunda sıkıntı çekiyor.

Kıran kırana rekabet ortamında verilen mücadeleye karşın, içinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreği itibariyle satış, gelir ve kâr rakamları adeta coşan şirket, duyanları gülümseten bir sorunla karşı karşıya: Şirketin şu an sahip olduğu ve nereye harcanacağı konusunda sıkıntı yaşanan 97.6 milyar dolar. Öyle ki, Kaliforniya’da düzenlenen hissedarlar toplantısında soruları yanıtlayan şirket CEO’su Tim Cook, Apple’ın ihtiyacının çok üzerinde nakde sahip olduğunu ve yönetim kurulunun konuyu aktif bir şekilde ele aldığını itiraf etmek durumunda kaldı.

Reklam
Reklam

Yarım trilyon dolara yaklaşan piyasa değeri ile dünyanın en büyük halka açık şirketi unvanını elinde bulundurmakta olan Apple, çok sayıda ülke ekonomisini bu bakımdan geride bırakıyor.

Aslına bakılacak olursa, son zamanlarda dünya gündemine yansımakta olan ve Apple için üretim yapan Çin’deki Foxconn’a bağlı işçilerin içinde bulundukları son derece olumsuz koşulları ele alan haberler göz önüne alındığında, söz konusu açıklama inandırıcı olmaktan biraz uzak görünüyor.

Bizlere de, “Bu yoğun rekabet ortamında Apple’ın tek derdi nakit fazlası olsun” demek düşüyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/69640/microsoft-saman-altinda-su-yurutuyor/)