Apple, Samsung’la ipleri koparacak mı?

Apple ile Samsung arasındaki gerilim bitmek bilmiyor. Yeni gelişmeler Samsung’un canını sıkacak nitelikte.

Akıllı telefon pazarının iki büyük ismi olan Samsung ve Apple, aynı zamanda iki büyük düşman. Samsung’u 1 Milyar Dolar gibi rekor bir tazminat ödemeye mahkum eden Apple, hali hazırda akıllı telefonlarında kullandığı birçok stratejik parçayı Samsung’dan satın alıyor. Endüstriyel bilgi kaynaklarına ve analistlere göreyse bu durum yakında zamanda değişecek.
Bir süredir bellek yongalarını farklı üreticilerden temin ederek bu konudaki ilk sinyali veren Apple’ın, asıl önemli parça olan mobil işlemciler içinse TSMC ile görüşmelere başladığı yönünde iddialar var.
Tayvanlı üretici TSMC ise bu işe dünden razı. Zira Apple, şirketin üretim potansiyelini tamamen karşılayabilecek bir pazar payına sahip. An itibariyle iPhone 5’te A6 işlemcileri kullanan Apple, bu yongalarında 32 nanometre üretim sürecini tercih etmişti. TSMC ise an itibariyle 20 nanometre üretim teknolojisi için çalışmalar yapıyor. Haliyle Apple’ın ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye zaten sahip.
Bu ortaklığın gerçekleşmesi halinde TSMC yoğunluğun büyük kısmını Apple’a kaydıracak ve şirket ile iş yapan birçok markanın siparişleri haliyle biraz gecikecek.
Bilindiği üzere TSMC’nin ARM tabanlı bir MacBook modeli üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/93908/stephano-gozaltina-alindi/)