Apple, Samsung’tan kopamadı

iPhone 4S’in kalbinde yatan A5 işlemcinin Samsung tarafından üretilmiş olması, son zamanlardaki dava olayları nedeniyle Apple’ın başka bir firmayla anlaştığı haberlerine nokta koydu.

Elektronik sistemler, ters mühendislik, yarı iletkenler ve patent ihlalleri konusunda faaliyet gösteren Chipworks firmasının ürün yöneticisi Jim Morrison, iPhone 4S’te kullanılan A5 işlemcinin iPad 2′de kullanılan işlemciyle büyük ölçüde aynı olduğunu belirtti. A5, ana işlemci çip üzerinde yerleştirilmiş grafik silikonu ve sistem belleği (RAM) içeren bir sistemdir. Bazı araştırmacılara göre RAM de Samsung tarafından üretilen parçalar listesinde. Daha önce bu sistemlerin Japonya merkezli Elpida firması tarafından üretileceği belirtilmişti. Aslında tamamen olmasa da bazı durumlarda Elpida firmasından RAM temini yapılıyor.

Reklam
Reklam

Sistem parçalarının temin edildiği firmalar arası geçiş yapmak, özellikle silikon gibi önemli bileşenleri üretenler konusunda, bazı tehlikeler doğurabilir. Apple’ın bu sebepten dolayı yoluna Samsung’la devam etmiş olması muhtemel görünüyor. Hatta Apple’ın gelecekteki A6 serisi işlemcilerin üretimi için de Koreli firmanın listede yer aldığı belirtiliyor.

Fakat bazı analistlere göre Apple’ın çiplerini ürettirebileceği en uygun şirket, ABD merkezli Intel olarak görülüyor. Intel firması, muhtemelen dünyanın en gelişmiş çiplerini üretiyor olmasıyla ve gelecek nesil işlemcileri olan Ivy Bridge işlemcilerde kullanacağı 3D transistör teknolojisiyle öne çıkıyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/53982/teknoloji-dunyasinin-voltronu-ile-tanisin/)