Apple’ın tablet pazarındaki hakimiyeti

Tablet bilgisayar pazarında açık ara farklı hakim konumda olan Apple’ın dominant durumu yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Son çeyrek için açıklanan son rakamlar hayli ilgi çekici.

iPad ile birlikte tablet bilgisayar pazarını kendi üslubunca şekillendiren Apple, birinci nesil iPad’in duyurulmasından sonra pazar payını hızlı bir şekilde artırmıştı. %60’ın üzerinde bir yüzdeye sahip olan iPad’in bu hakimiyeti, yılın son çeyreği içinde bir parça değişmeye başlamış görünüyor.
IDC tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre yılın üçüncü çeyreğinde, tablet satışlarının da artışı ile birlikte, %65.5’ten %50.4’lük bir pazar payına geriledi. Buna karşın aynı periyot içersinde Samsung’un satışları 5.1 Milyon tablet olarak gerçekleşti ve Güney Koreli üretici %18.4 pazar payına ulaşmış oldu. Bu rakam yılın ikinci çeyreğine kıyasla %115’lik bir artış anlamına da geliyor.
Aynı dönemi yükseliş ile kapatan diğer iki önemli isim ise Amazon ve Asus oldu. Kindle Fire ile Amazon, Nexus i7 ile Asus, 7inçlik tablet pazarının en iddialı iki ismi konumunda. Bu rakamlar ile birlikte yılın üçüncü çeyreği içindeki tablet bilgisayar satışları Apple 14 Milyon, Samsung 5.1 Milyon, Amazon 2.5 Milyon, Asus 2.4 Milyon ve diğer üreticiler 3.7 Milyon olarak gerçekleşmiş oldu.
Tüm gelişmeler Android lehine gibi görünse de tahminler iPad Mini ile birlikte Apple’ın yeniden bir yükselişe geçeceği yönünde. Dolayısıyla iPad Mini’nin elde edeceği başarı, aslında Apple’ın tablet pazarındaki hakimiyetinin korunması adına da bir hayli önemli.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/95803/samsung-akilli-fotograf-makinesi-pazarinda-liderligi-hedefliyor/)