Apple'ın yeni uzay üssü yükselmeye başlıyor!

Cupertino, Californiya’da inşasına başlanan dev solar kampüs ne Amerikan başkanı ne de milyar bir iş adamı için...

Cupertino, Californiya'da inşasına başlanan dev solar kampüs ne Amerikan başkanı ne de milyar bir iş adamı için...


Steve Jobs'ın henüz hayattayken planladığı fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Apple kampüsü projesi nihayet hayata geçiyor.


Foster + Partners mimari ofisi tarafından planları çıkartılan ve yaklaşık 71 hektarlık arsa içinde yer alması planlanan yeni Apple kampüsü yapılırken, Infinite Loop adındaki ilk kampüs de varlığını sürdürecek.


Toplam 260 bin metrekarelik alana sahip olacak bu dairesel bina ilk planda düşünüldüğü gibi beyaz değil, siyah ağırlıklı görünüme sahip olacak.

Reklam
Reklam

Daha önce birkaç kez yenilenen kampüs planıyla 28 bin metre karelik alandan tasarruf edildi. Bu da önceki planda yer alan Tantau bölümünün yapımının ikinci faza ertelendiği anlamına geliyor.


Yaklaşık 56 bin metre karelik alanı kapsayan Tantau yerleşkesinde ofisler, araştırma laboratuvarlarında dışında 2 bin 200 kişinin de çalışabileceği ek alan yaratılacaktı.


Ortada yer alan ve birinci fazda yapımı tamamlanacak dört katlı ana binada 12 bin kişi çalışacak.


Ayrıca toplantı salonları, ofis alanları da bulunacak binada 5 bin 500 metre kare büyüklüğünde bir yemek bölümü ve teras bulunacak. Kampüs, yeşil LEED sertifikalı olacak.


Bu, enerji tasarrufunun ve "yeşillik” oranının belli bir çıtanın üzerinde olmasını gerektiren bir uygulama.


Doğanın sürdürülebilirliğini desteklemek söz konusu olduğunda güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üretmek popüler bir tercih oluyor.


Apple'ın yeni uzay üssünü andıran kampüsünde ilk fazda tam 65 bin metre kareyi kaplayan çatı bölümü tamamen solar panellerle kaplanacak.

Reklam
Reklam

Bu da enerji tasarrufunu en üst noktaya çekecek.