Apronjet, Bursa ile Arap ülkelerini birbirine bağlayacak

Apron Jet Ceo’su Zafer Yeşilgül, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ile...

Apron Jet Ceo’su Zafer Yeşilgül, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ile yaptıkları anlaşma gereği, Arap ülkeleri ile Bursa’yı birbirine bağlayacaklarını söyledi.

Yeşilgül, Apron Jet Genel Müdürü Gökçehan Daçe ile birlikte Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin’i ziyaret etti. Arap Birliği Turizm Örgütü ile Arap ülkelerine uçuşların gerçekleştirilmesi ortaklık anlaşması imzaladıklarını belirten Yeşilgül, bu çerçevede Yenişehir Havaalanı'nda incelemelerde bulunduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yenişehir Havaalanı’nın çok kapasiteli ve modern olduğunu ifade eden Yeşilgül, burasının mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı. Konuyu kent dinamikleriyle görüştüklerini anlatan Yeşilgül, herkesin aynı görüşte olduğunu kaydetti. 2005 yılında Acil Uçak Havacılık alanında kurulan bir havayolu şirketi olduklarını belirten Yeşilgül, 67 iş jeti ve 27 helikopter ile dünya markası olarak yollarına devam ettiklerini söyledi. Yeşilgül, Arap Birliği Turizm teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ile yaptıkları anlaşma gereği Arap ülkeleri ile Bursa’yı birbirine bağlayacaklarını sözlerine ekledi.

ESGİN: SAĞLIK TURİZMİNDE HAVAALANI ŞART

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin ise Bursa’nın çok yönlü markasal değere sahip bir kent olduğunu belirtti. Esgin, şunları kaydetti: “Bursa’nın dünya ticaretinde ve sağlık turizminde avantaj yakalaması, ancak aktif kullanılan uluslararası bir havaalanı ile mümkündür. Yenişehir Havaalanı uluslararası ulaşıma açık, Türkiye’nin 6’ncı büyük havalimanıdır. Apron Jet ve Arap Birliği’nin attığı bu adım, mutlaka Bursa’da yansıma bulacak olumlu bir gelişmedir. Neden her hafta 2 uçak dolusu hastayı kalp cerrahisi için Bursa’ya getirmeyelim. Ortadoğu’ya yönelik Sağlık Turizmi hareketimizde bu adımı geliştirecek çalışmaları mutlaka yapacağız. Gerekirse, Bursa’nın havayolu şirketinin kurulması konusundaki çalışmalara da katkı sağlayabiliriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz