Aqua Vega Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük akvaryumu ‘Aqua Vega’ birinci yaşını kutladı. 23 Nisan 2012’de açılan...

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük akvaryumu ‘Aqua Vega’ birinci yaşını kutladı. 23 Nisan 2012’de açılan akvaryum, bir yılda 500 bin kişi tarafından ziyaret edildi. İçerisinde 10 binden fazla balık barındıran 6 bin metrekarelik dev akvaryum ziyaretçilere dalış yapma imkanı da sağlıyor.

Türkiye’nin en büyük Alışveriş Vadisi Nata Vega Outlet'te yer alan ‘Aqua Wega’ 98 metre ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük tünelli akvaryumu. Bir yılda 500 bin ziyaretçi ağırlayan akvaryum, balık ve omurgasız canlıları yakından görebilme, hatta eğitmenler eşliğinde dokunabilme olanağı sağlıyor. 3.5 milyon litre su kapasitesi ve 98 metre uzunluğa sahip akvaryumda 12 bin adet balık ve omurgasız bulunuyor.

Reklam
Reklam

Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Üyesi Ahmet Çakmak, denizi olmayan Başkent’te bu görselin açıldığı günden beri özellikle çocukların büyük beğenisini kazandığını belirtti. 17 milyon liraya mal olan akvaryumda Amazon kafe, hediyelik eşya mağazaları, dalış okulu, pet shop, balık besleme yem satış stantları, tuz mağarası ve fotoğraf çektirme alanlarının da yer aldığının altını çizen Çakmak, akvaryumun iletişim bozukluğu bulunan çocuklan gelişimine de katkı sağladığını ifade etti. Akvaryumda en çok dikkat çeken çalışmanın dalış okulu olduğunu kaydeden Çakmak, “Dalış okuluna çok farklı meslek gruplarından, özellikle de yoğun tempoyla çalışan doktorlardan oldukça ilgi görüyor” diye konuştu. Ziyaretçileri farklı sunumlarla karşılamayı amaçladıklarını dile getiren Çakmak, dünyanın değişik bölgelerinden getirilen zehirli yılanlar, akrepler, tarantulalar gibi 30 çeşit sürüngenin beğeniye sunulduğunu, önümüzdeki günlerde uzak doğu ülkelerinden ve Avrupa’dan da çok sayıda farklı türde balık ve sürüngenler de geleceğini sözlerine ekledi.
Astım hastalığı gibi birçok solunum yolu problemlerinin tedavisinde kullanılan Çankırı’nın meşhur tuz mağaralarının ufak bir örneğinin de yer aldığı Aqua Vega’da İsteyen ziyaretçiler Amazon Yağmur Ormanları konseptli kafede çaylarını yudumlayabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: