Araba Fiyatına "Aksaray Malaklısı"

ÖZKAN BEYER - Aksaray'daki köpek çiftliklerinde ''Anadolu aslanı'' olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpekler araba fiyatına satılıyor.

ÖZKAN BEYER - Aksaray'daki köpek çiftliklerinde "Anadolu aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpekler araba fiyatına satılıyor. Topakkaya beldesinde Tahir Koç'a ait çiftlikte Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan Aksaray Malaklısı yetiştiriliyor. Sivas kangalına benzerliğiyle dikkati çeken malaklı cinsinden 35 köpeğin bulunduğu çiftlikte yetiştirilen köpekler, güçlü vücut yapısı ve insanlara bağlılıklarından dolayı Türkiye'nin birçok iline gönderiliyor. Çiftlikte yetiştirilen malaklıların fiyatı 2-10 bin lira arasında değişirken, bu fiyat anne ve babalarının özelliklerine göre daha da artabiliyor. Çiftliğin en gözde köpeği "Çakal"... Böyle bir köpeğe sahip olmak isteyenlerin verdiği 60 bin liraya rağmen, çiftliğin sahibi Çakal'ı satmıyor. Çiftlik sahibi Tahir Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşından beri Aksaray Malaklılarını büyük bir sevgiyle yetiştirdiğini söyledi. Köpek merakının 14 yaşında bir Sivas kangalının kendisine gönderilmesiyle başladığını ifade eden Koç, şöyle devam etti: "Benim de bir Aksaray Malaklısı köpeğim vardı. Onunla çiftleştirdik. Yavrularının nasıl olacağını merak ediyordum. Sonunda George ismini verdiğim köpek doğdu. Bu köpeğin anası Sivas kangalı, babası ise Aksaray Malaklısıdır. O gün Aksaray Malaklısı ile Sivas kangalının kanlarının uyuştuğunu gördüm. Bu şekilde daha iri ve daha güzel malaklı türlerinin ortaya çıkmaya başladığını görmüş oldum." Koç, Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra Danimarka, Hollanda ve Çin'e Aksaray Malaklılarını gönderdiğini dile getirerek, Avrupa'ya gönderilen malaklıların çeşitli amaçlar için eğitildiğini bildirdi. - "100 bin lira verseler de satmam" Köpeklerin fiyatının gelişim evrelerine göre değiştiğini anlatan Koç, şunları kaydetti: "Bu köpeklerin fiyatı 20 günlükken bin lira, sahibi bunları yetiştirip sattığında 5-10 bine kadar gider. Bu köpekler sahibine çok itaatli. Her köpeğin yavrusu aynı olmaz. Baba ve ananın özelliklerinden dolayı köpek yavrularında farklılar olur. Diyarbakır'dan bir kişi aradı, Çakal'ı almak istedi. 'Ne kadar istiyorsun' dedi, ben de 61 bin lira istedim. '60 bin tamam da bin lira ne oluyor' dedi. Bilerek, yüksek bir fiyat istedim. Çakal'a 60 değil 100 bin lira verseler de satmam. Bu köpeğin ayrı özellikleri var. Gece, kötü amaçla gelen kişileri kolaylıkla ayırt eder. Sen misafirliğe gel, hiçbir ses çıkarmaz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: