"Araba vereyim, ambulans falan bilmez bu" haberine açıklama

"Belediye başkanı: Araba vereyim, ambulans falan bilmez bu" başlığıyla yayınlanan habere ilişkin açıklama geldi.

"Belediye başkanı: Araba vereyim, ambulans falan bilmez bu" başlığıyla yayınlanan habere ilişkin, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in avukatı Hamdi Çağrı Koca bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Genel Yayın Yönetmenliği

01.02.2015, 02.02.2015 ve 03.02.2015 tarihli internet ve diğer yayın organlarınızda yayımlamış olduğunuz Uşak İli Eşme İlçesi Belediye Başkanı müvekkilim sayın HACI MUSTAFA ÇETİN'in 'isterseniz arabamı vereyim, ambulans falan binmez bu' şeklindeki yardım etmek istediğini belirttiği sözü 'ambulans falan bilmez bu' şeklinde değiştirilerek sözlerinin tarafınıza ait yayın organlarında yayın yapılarak, müvekkilimin sanki karşısındakini aşağıladığı ve rencide ettiği yönünde algı yaratılmaya çalışılmıştır. Fakat basın yayın kuruluşunuzun müvekkilim aleyhinde asılsız ve yanlı haberi sonucunda kamuoyunun yanıltılmasına sebebiyet vermiş bulunmaktasınız.

Reklam
Reklam

Müvekkilim ile ilgili yanlış ve gerçeğe aykırı haber yapan yayım organlarınızın müvekkilimle ilgili doğru haber yapılması konusunda bu tekzip metninin tarafınıza gönderilmesi hasıl olmuştur.

Tarafınıza, tarafımızca göndermiş olduğumuz bu tekzip yazısı nezdinde yapılmış gerçeğe aykırı ve yanlış haberin düzeltilmesini ve yukarıda belirttiğimiz açıklamalarımızın yayınlanması için gerekli hassasiyeti göstereceğinizi ümit ederek, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Eşme Belediye Başkanı

Hacı Mustafa Çetin

Av.HAMDİ ÇAĞRI KOCA