Arabalı vapur iskelesinde araç yoğunluğu başladı

ÇANAKKALE (İHA) - Ramazan Bayramı'nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşleri sebebiyle, Çanakkale şehir iskelesinde araç yoğunluğu yaşanmaya başlandı.

Çanakkale'de sabah saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine GESTAŞ'a ait 3 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak, araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başladı. Bu arada Çanakkale şehir iskelesi girişinde araç yığılmasının önüne geçmek isteyen GESTAŞ yetkilileri, araçları iskele girişine alarak depolama yöntemine başvurdu. Çanakkale-Eceabat arasındaki 3 arabalı vapurunun yanı sıra Kilitbahir ile Çanakkale arasında sefer yapan mini feribotlar da yoğunluğu azaltmak için aralıksız sefer yaptı.

Reklam
Reklam

Çanakkale-Eceabat hattında araç yoğunluğunun yaşandığını belirten GESTAŞ yetkilileri, bu hatlarda yoğunluğun ortadan kaldırılması için bütün tedbirlerin alındığını açıkladı. Çanakkale Eminiyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle gerekli önlemlerini aldı. Yetkililer, araç yoğunluğunun akşam saatlerinde azalmasının beklendiğini söyledi.