Araban Da ‘kutlu Doğum Haftası’ Etkinlikleri

Gaziantep’in Araban ilçesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, ilçe Müftülüğü tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.Gaziantep Kızılay...

Gaziantep’in Araban ilçesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, ilçe Müftülüğü tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Gaziantep Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Mehmet Akıncı kontrolünde Hükümet Konağı önünde vatandaşlar kan bağışında bulundu. Dr. Mehmet Akıncı yaptığı açıklamada, “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, İlçe Müftülüğü ile Gaziantep Kan Merkezi işbirliğiyle ilçede bir gün süreyle başlatılan kan bağışı kampanyasında 55 ünite kan bağışı yapıldı. Kan verme, kişinin kendi sağlığı için faydalı olmasıyla birlikte başka insanların hayatlarını kurtarmak için de önemlidir. Ben kan bağışında bulunan Arabanlı hemşehirilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Araban ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç ise, “Kan vermek bir sünnet, inşallah biz de bu sünneti ihya edeceğiz. Kan verme, Peygamberimiz (sav) sağlıkla ilgili tavsiyelerinden ve bizzat tatbik ettiği sünnetlerindendir. İslam dini, insana ve insan sağlığına özel bir önem vermiştir. Kur’an-ı Kerim de ifade edildiği gibi, ’Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş olur, bir insanın hayatını kurtaran ise tüm insanların hayatını kurtarmış olur.’ Onun için tüm insanları kan bağışı yapmaları için davet ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: