Araban İlçesi Temiz İçme Suyuna Kavuştu

Gaziantep'in Araban İlçe Belediyesinin çalışmaları sonucunda 54 yıl sonra ilçe merkezi temiz içme suyuna kavuştu.

Gaziantep'in Araban İlçe Belediyesinin çalışmaları sonucunda 54 yıl sonra ilçe merkezi temiz içme suyuna kavuştu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir basına ilçenin eski içme suyu ile yeni içme suyunu gösteren fotoğrafı dağıtarak yaptığı yazılı açıklamada, 54 yıldan beri kanserojen madde üreten asbestli içme suyu ishale hattından ilçe halkını su içmekten kurtarıp, ilçenin içme suyu isale hattını yenileyerek ilçeyi temiz içme suyuna kavuşturduklarını bildirdi. Özdemir açıklamasında Araban ilçe içme suyu isale hattının yenilenmesi için İller Bankası'na sundukları projenin kabul edilmesiyle belirtti. Bankanın 2 milyon 124 bin lira maliyetindeki projeye yüzde 50 hibe destek verdiğini kaydeden Özdemir, 20 Şubat 2011 tarihinde 42 bin metre uzunluğundaki içme suyu borularını döşeme çalışmalarına başlayıp 2012 yılında tamamladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Geri kalmış ülkeler hariç dünyanın hiçbir şehrinde ve köylerinde, insan sağlığına zararlı asbestli borularla içme suyu ihtiyacı karşılanmamaktadır. 2009 yılında AK Parti Belediye Başkanı olarak seçildiğimde ilçe sakinlerinin sağlıksız içme suyu ishale hattını yenilemek için çalışma başlattım. Belediyenin geçmiş yıllarda astronomik rakamlarla borçlandırılmış ve ilçeye hiçbir belediye hizmeti vermeden ilçe büyük bir köy görünümünde bırakılmıştı. Bu durumda devraldığım belediye başkanlığını AK Parti Gaziantep Milletvekillerimizin desteği ile ilçenin bu içme suyu şebekesini yeniden yaptık. İlçe halkına verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getiriyoruz"

Öte yandan ilçe sakinleri ise hizmetlerinden ötürü Başkan Özdemir'e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: