Araban’da 10 Kasım Ata’yı Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü, Araban ilçesinde düzenlenen törenlerle...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü, Araban ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Törene, Kaymakamı Hamza Türkmen, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Koray Keskin, Emniyet Amir Vekili Mehmet Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş ile daire amirleri, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına, protokol ve siyasi parti temsilcilerinin çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, siren eşliğinde saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı okundu ardından Atatürk anıtındaki tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Araban Kaymakamlığı Özel İdare Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam eden törende, saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Araban Lisesi Tarih Öğretmeni Nuri Okumuş yaptı. Okumuş, Atatürk’ün kişiliği ve devlet adamlığı ile ilgili konuşmasının ardından Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini anlatan şiirler ve anıları Araban Lisesi öğrencileri tarafından okundu. Araban Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan “Dünya’da Mustafa Kemal” adlı slayt gösterisiyle tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: