Araban'da Sera Tarımı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde ilk kez yapılan sera tarımında ikinci ürün olarak soğan ekimine başlandı.

GAZİANTEP - Gaziantep'in Araban ilçesinde ilk kez yapılan sera tarımında ikinci ürün olarak soğan ekimine başlandı. Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Zeynel Güneş, ilçeye bağlı Eski Altıntaş köyünde serasında ikinci ürün olarak soğan ekimi yapan çiftçi Cuma Yavuzkurt'a ait serayı inceledi. Güneş, yaptığı açıklamada, Yavuzkurt'un ilçede ilk kez kurduğu 2 dekarlık serada geçen yıl kasım ayında salatalık yetiştirdiğini anımsattı. Serada ikinci ürün olarak soğan yetiştiriciliğine başlandığını ifade eden Güneş, şunları söyledi: "Sera kurulum aşamasında çiftçimiz ziyaret edilmiş olup, Müdürlüğümüz teknik ekibince çiftçinin talebi doğrultusunda teknik destek verilmiştir. İlçemizde serada ısıtma sistemi tam anlamıyla ekonomik olmadığından üreticimiz ısıtma sistemi kurmadan taze soğan yetiştiriciliği yapmaktadır. İlçemizde bu yıl ilk defa denenen serada soğan yetiştiriciliği bu haliyle çiftçimize yeteri kadar gelir bırakması halinde diğer üreticilerimiz için de örnek teşkil edecektir." Çiftçi Yavuzkurt da serada salatalık üretiminden elde ettiği gelirden memnun olduğunu belirterek, aynı serada ikinci ürün olarak da taze soğan üretimine başladığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: