"Arabesk sanatçılarına milyarlar vermeyin"

TEKİRDAĞ (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Arabesk sanatçılarına 50-100 milyar vermeyi bırakın" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Tekirdağ'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk önce Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Koç, Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt'tan kentin turizmiyle ilgili sıkıntıları ve yapılması gerekenler hakkında brifing aldı. Koç ayrıca, Tekirdağ Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması ve tarihi ahşap evlerin restorasyonu için destek sözü verdi. Trakya'nın turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi için öncelikli olarak bir havaalanı yapılması gerektiğini belirten Koç, "Sadece Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin kullanacağı büyük bir havaalanının kurulması gerekiyor. Turizm için öncelikli şart havaalanıdır. Tekirdağ diğer illere nazaran deniz kenarında olması dolayısıyla daha avantajlı. Tekirdağ'da 5 yıldızlı bir otelin yapılması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra valilikten belediyeye geçen Bakan Koç, Belediye Başkanı Ahmet Aygün'den de sorunlar hakkında bilgi aldı. Başkan Aygün'ün hayvanat bahçesi için destek istemesi üzerine Bakan Koç, "Bırakın hayvanat alemiyle uğraşmayı. Arabesk sanatçılarına 50-100 milyar lira vermeyi bırakın. Sizin için öncelikli olan altyapı ve kültür merkezi. Özellikle çevre ve tarım, AB ile müzakerelerde başımıza bela olacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni gezerek Müze Müdürü M. Akif Işın'dan eserler ve ziyaretçi sayısı hakkında bilgi aldı. Müzenin ardından Tekirdağ'da yaklaşık 300 adet bulunan eski tarihi ahşap evleri ve tamamen ahşap evlerden oluşan sokakları da gezen Koç, evlerin restorasyonu konusunda bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, inceleme ve ziyaretlerinin ardından Tekirdağ'dan ayrıldı.