Araç Fiyatları Düştü Bakan Açıkladı Araç Fiyatları Ne Kadar oldu?

Araba Alacaklara Büyük Müjde Araç Fiyatları Ne Kadar Oldu Bakan Açıkladı Araç Fiyatları Düştümü? Araç Fiyatları Ne Kadar Oldu.

Akbank honda taşıt kredisi

Bildiğiniz gibi bankalar artık yıl sonuna yaklaşıldığında belirli aralıklar ile kredi faizlerini düşürüp ya da çeşitli kampanyalar yaparak müşteri çekmeye çalışmaktadır. Ancak bazen bu kampanyalar insanların çok işine geldiği için hemen hemen herkes yıl sonunu beklemektedir. Yıl sonunda ortaya çıkacak olan bir durum insanların taşıt ya da ev almasını sağlayacaktır. Ancak ev kredilerinden ziyade en çok taşıt kredilerindeki düşük faizler ve vade oranları da müşteri çekiminde çok iyi bir pazarlama olmaktadır.

Reklam
Reklam

Akbank ise son zamanların en yüksek indirimini yaparak faiz oranlarında taşıt kredisi için indirime gitmiştir. Taşıt sahibi olmak isteyen insanlarda bu durumlardan yararlanmak için bankaya gelmektedir. Taşıt kredilerinin faiz oranı Akbank ’asında 1,13’e kadar düşürülmüştür. Bu faiz oranı ise artık belirli miktarda çekilecek olan kredilerin geri ödeme miktarlarının düşük olmasını ve vade sayılarının da daha uzun olmasını sağlamaktadır. Ayrıca Akbank sadece honda marka araç kredisi verirken bu faiz oranını kullanmaktadır. Bu faiz oranı diğer bankaların taşıt kredileri arasında çok düşük oranlardan oluşmaktadır. Faiz oranlarının bu kadar düşmesi de artık son derece taşıt kredisi almak isteyen kişiler için bir fırsat niteliğinde olmaktadır.

Sizlere Akbank honda taşıt kredisi alımında bir örnek ile hesaplama işlemini yapalım;

Diyelim ki bir araba alacaksınız. Alacağınız arabanın miktarı 50.000 TL’dir. Araç ise sıfır el bir araçtır. Aracı almak için 10,000 TL bir peşinat ödediniz. Ayrıca kalan 40,000 TL’yi de Akbank taşıt kredisi ile çektiniz. Sizlere aylık geri ödeme miktarını ve geri ödeme süresi gibi konuları anlatalım.

Reklam
Reklam

Çekilen kredi miktarı: 40,000 TL

Geri ödeme süresi – vade: 36 Ay

Geri ödenecek olan aylık taksit tutarı: 1411,66 TL

Toplam geri ödenecek kredinin toplam tutarı: 50819,76 TL

Çekilen miktar ile kredi arasındaki toplam faiz farkı: 10819,76 TL

Çekilen kredinin faiz oranı: %1,13

Kredi çekilirken kesilen kredi tahsis oranı miktarı: 200 TL

Bu koşullara baktığımızda ise ne kadar çok vade oranını düşük tutarsak o kadar çok toplam geri ödenen faiz miktarında bir düşüklük etkisi yaparız. Ancak vade miktarı ne kadar çok artar ise o kadar çok geri ödenen faiz oranı tutarı da artacaktır. Aslında en çok dikkat edilmesi gereken nokta faiz oranlarıdır. Diğer bankalardan kat be kat daha iyi bir oran sunan Akbank taşıt kredisi konusunda şimdiden birçok müşteriyi kendisine çekmeye başlamıştır. Diğer bankalarda bu atağa karşılık kendilerini biraz daha zorlamanın yollarını aramaktadırlar. Kredi çekilirken aslında diğer bankaları da dolaşan insanlar bir de Honda marka bir araba alacak ise faiz oranlarına göz gezdirmesi gerekmektedir. Bu da onların zarar girmesini engelleyecektir.

Reklam
Reklam