Araç Satışındaki Dolandırıcılığa Polis Operasyonu

Anlaşma sağladıkları araç sahiplerine satın aldıkları aracın parasının bir bölümünü ödedikten sonra noter satışını alıp...

Anlaşma sağladıkları araç sahiplerine satın aldıkları aracın parasının bir bölümünü ödedikten sonra noter satışını alıp kayıplara karıştıkları öne sürülen 12 kişilik çete, polis operasyonuyla çökertildi. İstanbul ve Kocaeli’nde 30 kişiyi benzer yöntemlerle mağdur ettikleri öne sürülen çete üyeleri, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çetenin noterde yaptıkları işlemler güvenlik kameralarınca kaydedildi. Polis, çetenin çalışma sistemini anlatıp vatandaşları bilgilendirmek amacıyla canlandırma yaptı.

Reklam
Reklam

Arabasını satmak isteyen vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul polisi, İstanbul ve Kocaeli’nde benzer yöntemle gerçekleşen birçok olayın aynı çete üyelerince gerçekleştirildiğini belirledi. Çalışmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 4 aylık takibin ardından operasyon düğmesine bastı. İstanbul’da 11, Gaziantep’te 1 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda liderliğini benzer dolandırıcılık olaylarından sabıkalı Rasim Ü.’nün (49) yaptığı çetenin 11 üyesini gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 57 bin TL para ve kuru sıkmadan bozma tabanca ele geçirildi.

Çetenin, oto pazarlarından ve internette araç satışı yapılan adreslerden seçtikleri otomobil sahiplerinin güvenini kazandıktan sonra araçlarını satın almak için kaparo verdikleri ve noter satışının ardından kayıplara karıştıkları belirlendi. Benzer yöntemlerle satın aldığı belirlenen 30 araç, Yeddi Emin Otoparkı’na çekildi.

Reklam
Reklam

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

NOTER SATIŞINA DİKKAT

Her dönem benzer mağduriyetlerin yaşandığını aktaran polis yetkilileri, vatandaşları paralarının tamamını almadan satış işlemlerini imzalamamaları uyarısında bulundu. Polis, bununla ilgili yapılan canlandırmada, dolandırıcıların nasıl çalıştığını gösteren bir de kısa film hazırladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: