Araç Sigorta Işlemlerinin Denetlenmesini Istedi

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, trafik...

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, trafik kazalarında sürücülerin anlaşmaları durumunda kazaya sebep olan kabahatli sürücüden sigorta şirketlerinin normalin üzerinde kazanç sağladığını belirterek “Bu konuda ne yazık ki bir denetim mekanizması yok.“ dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında araç sürücülerinin anlaşmaları durumunda kabahatli sürücüden sigorta şirketlerinin normalin üzerinde kazanç sağladığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Sigorta şirketlerinin sürekli aralıklarla denetlenmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, “Sigorta şirketleri 3 lira kaza masrafını sürücüden 3 bin lira olarak tanzim ediyor. Belki de boya atılarak onarılacak araç hasarı, tampon veya çamurluk komple değiştirilerek gideriliyor. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz ki. Sigorta şirketleri sadece ekspertizin hazırladığı rapora göre maliyet çıkarıyor. Kontrol eden yok ve serbest bir şekilde işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu konuda ne yazık ki bir denetim mekanizması yok.“ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: