Araç sigortası sigortacılara zarar ettiriyor

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sektörün özellikle oto sigortalarında zarar ettiğini söyledi. Rezervlerin AB standartlarına...

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sektörün özellikle oto sigortalarında zarar ettiğini söyledi. Rezervlerin AB standartlarına getirilmesi gerektiğini belirten Gülen, bunun hem karsızlık sorununu çözeceğini hem de yatırımcıların iştahını artırarak, tüm sektör oyuncularına moral vereceğini kaydetti. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün bu konuda çok önemli çalışmaları olduğunu belirten Uğur Gülen, “Bu konuda gerçekten ciddi adımlar atılıyor. Tüm bu gelişmeleri yakından ve takdirle takip ediyoruz.” dedi.
2011 yılının ilk 6 ayının konsolide sonuçlarına göre, sigorta sektörü başta trafik ve kasko sigortası olmak üzere belli branşlarda zarar ediyor. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, teknik rezervlerin AB seviyelerine getirilmesiyle karsızlık sorununun çözülebileceğini belirtti. 2007 ve 2008 yıllarında yapılan düzenlemelerin ve Hazine’nin sigorta şirketlerin mali yapılarını güçlendirmek için getirdiği uygulamaların, 2008 yılından itibaren şirketlerin önemli büyüklüklerde karşılık ayırmasına sebep olduğunu belirten Gülen, “Sektörümüzün toplam konsolide teknik rezervlerinin gelişmiş ülke standartlarının üzerinde olduğunu görüyoruz. Rezerv fazlası miktarın 1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Bu da sektörün çok güçlü bir rezerv stokunun olduğunu, mali yapılarının olumlu etkilendiğini ve edimlerini zamanında yerine getirebilme yetilerinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak, rezerv stoklarının olması gereken seviyenin de üzerine çıkmasının beraberinde bir takım problemleri de sebep olduğunu görüyoruz. Bu problemlerden en önemlisi karsızlıktır. Dolayısıyla bugünkü konsolide rakamlara baktığımızda, özellikle 2011’in ilk 6 ayı itibarıyla trafik ve kasko sigortaları başta olmak üzere rezerv fazlasından dolayı sektör şirketlerinin zarar ettiğini görüyoruz.”
Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, karsızlık sorununun çözümü için şu görüşleri dile getirdi: “Rezerv stokumuzu normalize eder, yani AB standartları seviyesine çekersek, o takdirde rezerv hem yeterli bir seviyede olacaktır hem de sektörün bugün yaşadığı karsızlık problemi ortadan kalkacaktır. Bu problemle ilgili Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün önemli çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu konuda gerçekten ciddi adımlar atılıyor. Tüm bu gelişmeleri yakından ve takdirle takip ediyoruz. Yeni düzenlemeler şayet bu yıl sonuna yetişirse, sektörün karsızlık probleminin önemli ölçüde aşılacağını ve sektörün rahat bir nefes alacağını düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz