Aracın çarptığı ayı ölü bulundu

Bursa-Ankara yolunda, önceki gün bir aracın çarparak yaralanmasına sebep olduğu ayı ölü bulundu.<br/><br/>Bursa Emniyet Müdürü...

Bursa-Ankara yolunda, önceki gün bir aracın çarparak yaralanmasına sebep olduğu ayı ölü bulundu.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’ın da içinde bulunduğu makam aracı, önceki gece yarısı yolun karşısına geçmeye çalışan bir ayıya çarptı. Bursa-Ankara yolunun 19. kilometresinde Akiniş rampası çıkışında meydana gelen kazada ayı ağır yaralanırken, araçta ise sadece maddi hasar meydana geldi.
Kaza sonrasında makam aracı yola devam edemezken, ayağı kırılan boz ayı ise bir süre orta refüjde yattıktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Kaza sonrasında Emniyet Müdürü Halil Yılmaz arkadan gelen koruma aracı ile Yenişehir’e gitti.

Reklam
Reklam

“BELİ KIRILAN AYI ÖLDÜ”
Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kazadan sonra yaralı olarak kaçan ayı, ölü olarak bulundu. Kazadan sonra yaralı olarak kaçan ayıyı bulmak için harekete geçen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, uzun uğraşlar sonucu amacına ulaşamadı.
İnegöl ana yoluna yakın bir bölgede ölü olarak bulunan ayının ayağı ile birlikte belinin de kırıldığı vurgulandı. Kaza yerine yakın bir bölgede ölü bulunan ayı, burada kireçlenerek gömüldü.
Yetkililer, beli kırılan ayıların iyileşme ihtimalinin çok zayıf olduğunu belirterek, söz konusu ayının da bundan dolayı yaşamını yitirdiğini kaydettiler.

Uludağ’ın Bakacak mevkiinin doğu kısmında inleri bulunan ayılar, yaz aylarında beslenmek için akarsu ve gölet bölgelerine balık avlamak için iniyor.
Daha önce de Kestel’in Ümitalan Köyü'nde meyve bahçelerini talan ettikleri için köylüler nöbet beklemek zorunda kalmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz