Aracında ele geçirilmişti! CHP'den Ediz Ün açıklaması: 'İstifa etti talebi uygun görüldü'

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti. ABD'den dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Ün'ün istifasını istediği basına yansımıştı. CHP'den yapılan açıklamada "Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür" denildi.

Edirne'de yapılan operasyonda bir araçta kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti. Aracın CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu tespit edilmişti.

ÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Söz konusu olayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade eden Ün, F.A'nın Ç.R.Ç. ile buluşarak gümrük kaçağı eşyaları araca yükleyip İstanbul'a doğru yola çıktıklarını kolluk kuvvetlerini kendisini bilgilendirmeden öğrendiğini ileri sürmüştü.

Polis ekiplerinin kendisini aradığında aracı aramaları ve suça konu bir durum varsa gereğinin yapılmasını istediğini belirten Ün, şunları kaydetmişti:

Reklam
Reklam

"Bahsedilen şahıslar, Edirne Milletvekili olmam, aracın plakasının bana tahsisli olması, trafikte geçiş üstünlüğü olması gibi tarafıma tanınan bu ayrıcalıkları bilgim ve iradem dışında suç işlemek amacı ile kullanmak istemişlerdir.

Araçta arama yapılmasına muvafakat etmiş, araç içerisinde suça konu eşya olup olmadığının tespit edilmesini ve aracın milletvekili sıfatı ile şahsıma kayıtlı olması sebebiyle herhangi bir iltimas gösterilmemesini talep ederek şüpheliler hakkında gerekli tüm adli işlemlerin yapılmasını ve hiçbir ayrıcalığa tabi tutulmamalarını bizzat rica ettim ve sürecin takipçisi oldum."

EDİZ ÜN'ÜN İSTİFASINI İSTEDİ

Gerçek Gündem'den Altan Sancar'ın haberine göre yaşanan gelişmeler sonrasında ABD'den dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ün'ün istifasını istedi.

CHP'DEN EDİZ ÜN AÇIKLAMASI

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir.

Reklam
Reklam

Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sn. Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir."

Anahtar Kelimeler: