Aracını Alkollü Arkadaşına Kullandırdı, 20 Ay Hapse Mahkum Oldu-Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Alkollü Arkadaşına Otomobilinikullandıran Sanığı, Taksirle 2 Kişinin Ölümünesebebiyet Vermekten 20 Ay Hapse Mahkum Etti

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde alkollü arkadaşına aracını kullandıran sanık, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 20

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde alkollü arkadaşına aracını kullandıran sanık, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 20 ay hapis cezasına mahkum edildi.

16 Nisan 2011'de Suat Akgül'ün (28) kullandığı 57 AV 155 plakalı Namık Çiftçi'ye (44) ait otomobil, Tekkeköy ilçesinde İbrahim Demir yönetimindeki 55 RT 076 plakalı özel halk otobüsüne çarptı. Kazada sürücü Akgül ile Barış Yiğit (36) hayatını kaybetti, otomobilin sahibi Namık Çiftçi ise yaralandı.

Kazayla ilgili açılan kamu davasının Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Namık Çiftçi ile tarafların avukatları katıldı.

Reklam
Reklam

Duruşmada mütalaasını Cumhuriyet savcısı İbrahim Şahin, sanık Namık Çiftçi'nin, "taksirle ölüme neden olma" suçundan mahkum edilmesini talep etti.

Savcı Şahin, mütalaasında şu görüşlere yer verdi:

"Sanık Namık Çiftçi'nin alkollü olduğunu bildiği halde aracını kullandırtması ile olayın meydana gelmesine katkı sağladığı ve kazada, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışları nedeni ile tali kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Bu şekilde sanığı taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği anlaşıldığından, TCK'nın ilgili maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur."

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanığa "tali kusurlu olarak iki kişinin taksirle ölümüne sebebiyet vermek" suçundan, duruşmadaki iyi halini de göz önüne alarak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Heyet daha sonra ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Muhabir: Ercan Dilaver

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: