Aracını izlemeyen firma kalmayacak

Mobil takip sektöründe 10 bini aşkın firmaya hizmet veren Filotürk, bu yıl 35 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Mobil takip sektöründe 10 bini aşkın firmaya hizmet veren Filotürk, bu yıl 35 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. Filosu olan şirketlere son teknoloji takip sistemleriyle hizmet verdiklerini ifade eden Filotürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu, 2018 yılında Türkiye’de 2 milyon aracın takip sistemine alınacağı yorumunda bulundu.

Araç takip sistemine 2004 yılında adım atan ve bugün 120 binin üzerinde aracı takip eden bir yapıya kavuşan Filotürk, kurulduğu yıl 100 bin TL olan cirosunu geçen yıl 25 milyon TL’ye yükseltti. Data komünikasyon alanında elde ettikleri 20 yıllık tecrübeyi değerlendirmek için 2004 yılında Mobiliz’i kurduklarını belirten Filotürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu, “Araç takip sektörünün parlayan ve gelecek vadeden bir sektör olduğunu gerek deneyimlerimiz, gerekse araştırmalarımız ortaya koyuyordu. Yakaladığımız hızlı büyüme ve şirketimizin bugün uluslararası yatırım fonlarının dikkatini çeken başarısı yanılmadığımızı ortaya koydu” dedi.

Reklam
Reklam

Masaracıoğlu, müşterileri arasında, Türk Telekom, Merkez Bankası, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası, Finansbank, Ford, MAN, BP, EnerjiSA, Borusan Lojistik gibi çok sayıda büyük şirketin yer aldığını kaydetti. Mobiliz firmasının Ar-Ge faaliyetlerini yürüttüğünü, Filotürk’ün ise operatör grubu olduğunu aktaran Masaracıoğlu, Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösterdiklerini ve istihdamın 90 kişiyi bulduğunu anlattı. Bu yıl 35 milyon TL ciro hedefledikleri bilgisini veren Masaracıoğlu, “Mobil takip sektörünün lideri konumundayız. Pek çoğu kendi sektöründe lider, 10 bini aşkın firmaya hizmet veriyoruz” dedi.

Yakıt masrafları düşüyor, filo disiplini sağlanıyor
Yeni nesil araç takip sistemleriyle, ciddi bir gider kalemi oluşturan yakıt masraflarını düşürme ve filo disiplinini sağlama yoluyla şirketlerin performanslarını artırmaya yönelik çözümler sunduklarını anlatan Masaracıoğlu, sundukları son teknoloji takip hizmeti sayesinde, şirketlerin sahada görev yapan filolarını, elemanlarını ve değerli yüklerini, internet üzerinden en ekonomik şekilde her an izleyebildiklerini kaydetti. Adil Masaracıoğlu, “Bu sayede operasyonlarını daha etkin yöneterek, işletme giderlerinin azalmasına katkıda bulunuyor, aynı zamanda hizmet kalitesinin artması ve rekabet avantajına sahip olmalarını sağlıyoruz” dedi. Geçen yıl sonunda dünyanın önde gelen uluslararası yatırım fonlarından Mediterra ile stratejik ortaklık gerçekleştirdikleri bilgisini veren Masaracıoğlu, böylece ‘dünya çapında oyuncu olma’ yolunda önemli bir adım attıklarını söyledi. Masaracıoğlu, şöyle devam etti: “Mediterra ile imzaladığımız ortaklık ile birlikte ciddi bir sermaye artışı da gerçekleşti. Sermaye artışıyla birlikte Ar-Ge ve pazarlama yatırımlarımıza hız verdik. Çalışan kadromuzda da önemli bir değişim sürecine girdik ve yönetim ve satış kanallarımızda yeniden yapılanma atağı başlattık. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla birlikte pazardaki liderliğimizi pekiştirecek teknolojik yeniliklere de hız vereceğiz.”

Reklam
Reklam

Günde 1 TL’ye araç takip hizmetini başlattı
Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olan araç takip sistemlerinin faydaları ile ilgili farkındalığı artırmayı ve kullanımı daha da yaygınlaştırmayı hedefleyerek, bu yılın başında ürün ve hizmet sunumunu yeniden yapılandırdıklarını aktaran Adil Masaracıoğlu şunları söyledi: “Sektörde bir ilke imza attık ve günde sadece 1 TL’ye araç takip hizmetini başlattık. Ayrıca, ‘herşey dahil’, ‘taahhütsüz’, ‘süresiz ve koşulsuz garanti’,’ kullandıkça daha az öde’ gibi uygulamaları tek bir kampanyada birleştirdik. Araç takip sisteminde bir ilk olan bu dört özellik ile hizmetimizi sektörlere en iyi fiyatla sunmayı ve önümüzdeki beş yılda 500 bin aracın FiloTürk Araç Takip Sistemi’nden faydalanmasını hedefliyoruz.”

Dünyada gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı en kritik 10 teknoloji arasında sayılan ve kullanıldığı her alanda önemli artı değerler yaratan araç takip sektörünün Türkiye’de ve dünyada her geçen gün hızla büyüdüğü değerlendirmesinde bulunan Masaracıoğlu, Türkiye’de de dinamik ve gelişmeye çok açık bir pazar olduğunu söyledi. Türkiye’de bulunan mevcut 16 milyon aracın 8 milyonunu ticari araçların oluşturduğunu ifade etti. Masaracıoğlu, “Küresel pazarlarda olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda yıldızı parlayan sektörlerin başında yer alan araç takip sektöründe, önümüzdeki beş yıl içinde önemli bir atılım gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi. Bu beklentilerinin, uluslararası bir firmaya yaptırdıkları araştırmada da doğrulandığını anlatan Masaracıoğlu, bu sistemden halihazırda yaklaşık 400 bin aracın yararlandığını dile getirerek, “2018 de yaklaşık 2 milyon araç takip edilecek ve araç takip sağladığı yararlardan faydalanmayan firma kalmayacak” dedi.

Reklam
Reklam

“8 bin hektar ormanlık alanı kurtarmak mümkün”
Araç takip sistemlerinin, karbon salınımını azaltma konusunda da önemli katkılar sağladığını ifade eden Masaracıoğlu, “FiloTürk, hizmet verdiği araçlarda günde ortalama 35 dakika olan rölanti süresini 12 dakika indirerek, sağlanan yakıt tasarrufu ve karbon salınımındaki azalma ile her yıl, 110 bin ağaçlık bir ormanı çevreye kazandırıyor. Türkiye’de bulunan 8 milyon ticari araçta araç takip sistemlerinin kullanıldığını düşünürsek ortaya çok ciddi rakamlar çıkıyor, yalnızca araç takip sistemleri sayesinde sağlanan yakıt tasarrufuyla 8 bin hektarlık ormanlık alanı kurtarmak mümkün” diye konuştu.